måndag 6 juni 2022

Träning mellan tävlingar

I helgen var det tävlingsfritt och det var rätt skönt att få träna normalt en vecka. 

På grund av den långa resan till och från Huskvarna blev det 2 hela vilodagar där. Men själva racet kostar ju rejält belastning ändå. Tanken var att nyttja det och fortsätta lägga på belastning under veckan som varit och de fungerade faktiskt helt okej tror jag.

Det är alltid svårt att avgöra hur hårt man ska träna mellan tävlingar. Ska man köra på hårt, eller ska man släppa upp lite och vara fräsch, men kan inte vara pigg och fin jämnt, så man får liksom välja sina stunder lite. Veckan mellan Lida Loop och Huskvarna tog jag det väldigt lugnt. Det var ju bara 5 dagar (Söndag-Fredag) mellan och Lida var ju riktigt tufft så de behövdes återhämtning där. Ända sedan påsk har jag legat kring 68-68.5 kg vilket är lite över där jag siktar på att ligga. Men nu sista veckorna har jag dalat snabbt och nu på slutet legat på 66 kg. Och jag har märkt att de varit lite många "halva" matlådor och allmänt oregelbunden mat vilken gjort det. Det är svårt att fika ikapp det man missar på riktigt mat. Så jag satsar medvetet på att få in mer bra mat här nu.

Denna vecka efter Huskvarna så blev det ungefär

Fredag: Huskvarna XCO
Lördag: Resa/vila
Söndag: 3 h Distans
Måndag: 1:30 h 10x4-1 låg kadens kring tröskel
Tisdag: 1:30 h zon 2
Onsdag: 70 min 10x3-1 Stressad tröskel med hard start
Torsdag: 1:45 h zon 2 med 10 min tröskel
Fredag: Vila
Lördag: 4 h distans
Söndag: 1:45 h 5x4 min 30-15 + stigintervaller
Måndag: 3h Distans

Alltså 3 rätt tuffa intervallpass veckan efter race. Det blev rätt bra att få in det och dessutom ordentligt med distanstimmar. Särskilt det här 30-15 passet blev bra då det var ute och jag direkt efter 3 av 30-15 seten körde en lika lång intervall på stig. Lite låg effekt tycker jag, men det är som att mätaren visat låg effekt hela året på tävlingarna också. Kanske måste köra några raka intervaller där över 400-450 watt och känna hur det biter. 


Nu till helgen är det hemmatävlingen Kraftloppet. Det är nog egentligen den tävling jag tycker har minst prestige att göra ett bra resultat. Banan är som den är, inte särskilt inspirerande. Mycket grus och dessutom typ nysladdade grusvägar och en del "byggarbetsplats", inte superkul. Men det hjälps inte att det är roligt att köra bra på hemmatävlingen. Men kommer nog inte att formtoppa direkt utan rullar på med träningen in och över Kraftloppet, men det kan nästan bli bättre ibland, får hoppas på det. Lite oklart vilka som kommer då det är väldigt få anmälda ännu, men det är ju flera, kanske de flesta, norrländska kanonerna som ännu inte visat korten för i år. Så det blir intressant att se hur loppet kommer arta sig. Bara utgå från att det kommer va galet hårt så man är inställd på det.

----

Nu har jag monterat styrstammen från Intend BC (Grace XC), se bilder nedan. Den är riktigt riktigt snygg, så massiv och ändå magiskt lätt. Den är riktigt biffig och de kantiga looken gillar jag verkligen. 77 mm, -7 grader och 78 gram. Funderar på att sluta med cykeldator bara för att det är så mycket snyggare =)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar