torsdag 20 oktober 2022

Det är inte resultatsiffran som räknas

Någon jag tänkte på under året, bara en kort reflektion.

Det är inte resultatsiffran som säger hur bra prestationen varit. Om du blir 1:a, 7:a eller 25:a är egentligen helt ointressant. Det enda som säger hur bra prestation du levererat är vilka du har lyckats slå. Vilka cyklister hade du bakom dig? Det är det enda som säger något om hur bra du var på just den dagen.

Om du vinner en tävling utan motstånd så är det svårt värdera den prestationen högt. Även om vi säger att du kommer 4:a efter Lindgren, Wengelin och Risberg men alla som är bakom dig är motionärer. Det är svårt att värdera. Men i det fallet så kan man värdera det utifrån hur långt efter någon man är. Så det är egentligen det enda andra sättet utom att se vilka man är före över mållinjen. Även om det enbart är jag och Emil Lindgren i ett lopp och jag kommer sist, men bara är 1 minut efter så är det såklart galet starkt av mig. Så jag får nog lägga till det.

Hur bra prestation var det:
Vilka åkare är bakom i resultatlistan?
Hur stora tidsavstånd är det fram till någon stark åkare?

Man kan helt strunta i siffran. Bara utifrån motståndet kan de värderas. Däremot tex på SM-tävlingar så säger den faktiska resultatsiffran något, eftersom till mästerskap väntas alla som är kapabla att försöak vara på plats i sin bästa form. Därför kan oftast SM-resultat jämföras från år till år även fast åkarna byts ut. 

Så sluta fundera på siffran och börja fundera på vilka som faktiskt var med.


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar