fredag 14 oktober 2022

Off-season och träningsprogram

Lullar på här utan något vidare fokus. Det blir mycket blandad träning. Har cyklat några par pass i veckan men inte så mycket mer. 

Off-season träning


Tränar nu utan mål och mening. Eller jag har väl som ambition att inte släppa av totalt och det är inte för att jag vill behålla kapacitet utan för att jag vill behålla vanan att träna någorlunda mycket och regelbundet. Så jag vill gärna fortsätta träna typ varje dag ändå, men med skillnaden att det kan räcka med en timmes pass samt att det inte är hela världen om något pass inte blir av nu och då. 

Grubblar mycket på hur jag ska närma mig nästa säsong och vilka typ av målsättningar jag ska sätta upp för min träning. Det kommer nog inte bli särskilt fokuserat på cykeltävlingar tror jag, men det finns ett stort spektra där som jag inte vet var jag kommer landa på. Tror jag ska skriva separat om det, mest för att bearbeta det själv =)

Men några fina höstturer har det blivit, främst på helgen har inte kört så mycket på kvällarna. Det är så mycket mankemang med att komma iväg och så blir kläder och cykel skitiga och så ska man stå och tvätta i mörkret när man kommer hem och vissa kvällar flyter knappt vattnet i slangen. DÅ har det kännt lättare att göra annat. Har kört något enstaka pass på monarken de gånger Elin varit borta så jag måste träna hemma. Men det finns ingen vilja att köra varken hårt eller länge där kan jag säga. Nu kan jag känna det hade varit lite kul med Zwift, att få något mer runt omkring som motiverar. Men kommer inte lägga massa pengar på att investera upp i en cykel/trainer så det blir nog lite av det. 


Har blivit mycket fokus på styrka, eller mycket och mycket men 2 gånger i veckan kör jag nu. Känns verkligen nödvändigt för att bli lite mer komplett. 

Sen har jag börjat köra squash igen! Efter att lagt det helt på is de sista 2 åren för att satsa på cyklingen så har jag på slutet känt att de vore kul att komma igång igen. Hunnit köra några pass och de gick faktiskt över förväntan att hålla skapligt tryck i spelet trots uppehållet, men snart kommer nog frustrationen krypande när man inte får till timing och flyt som man vill. 

Med rätt motstånd dvs jämstark och spelvillig (alltså inte bara slår kortbollar utan spelar längder och längre bollar) så är det galet hög intensitet. Spelade 70 minuter och hade 36 minuter i pulszon 5. Långa perioder uppe kring 92-95%. 


Däremot slitsamt för skor och händer. Har fått blåsor både på tummen och under fötterna. Fötterna hittade jag dock förklaringen till när jag tittade närmare på skorna. Nya är beställda.Måste säga att när man tränar för att vara elit så blir man kanske smal i sitt idrottande. Grejen är att det finns mycket som jag tycker är rätt kul att hålla på med. Så det tycker jag känns rätt roligt att kunna bredda sig lite och hålla på mer olika saker samtidigt. Att kunna spela squash, gymma lite mer och dra iväg en helg och gå toppturer utan att behöva grubbla över hur träningen ska lösas eller hur den kommer drabbas. Det där 5:e och 6:e passet cykel samma vecka är inte alltid superkul. 

Träningsprogram

Det märks att många börjar fundera över 2023 målsättningar och hur man ska lyfta nivån ett steg till nästa sommar. Det är ett uppsving i intresset för träningsprogrammen jag säljer här. Kul att folk hör av sig och funderar vilket program jag tror passar. Funderar du över träning för uppbyggnadssäsongen så hör av dig på mail-adressen på sidan som jag länkar ovan så kan vi resonera!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:


1 kommentar:

  1. Känner igen det där med att vilja ha en bredd på träningsformer och styrkor men ändå vara riktigt vass på cykel. Samtidigt som man har familj och småbarn därtill.

    Tankar och planering är för mig roligast att läsa om. Ser fram emot kommande inlägg!

    SvaraRadera