måndag 5 december 2022

Belastning upp

Jag har precis börjar komma igång igen efter sjukdomen här på slutet, som man ser i andra bilden i inlägget så har belastningen börjat komma upp de senaste veckorna. 

Träningen just nu består i grova drag av 2 styrkepass, 2 squashpass och 1-2 andra konditionspass som lugn cykling på monarken eller löpning och en och annan cykeltur ute, men de har varit få.

Enda gången jag kört intervaller är då squashpassen inte blivit av. Squashen är nämligen riktigt bra belastning centralt. Titta på nedan kurva från ett squashpass, det ligger bara något slag från säsongsmax på de allra flesta durationer! Över 5 minuter över 175 puls. Min slutsats är att detta måste vara jättebra träning för den centrala kapaciteten. Däremot får man inte alls den lokala anpassningen och vanan för benen att hantera belastningen från just cyklingen, så det är ju inte riktigt lika bra såklart. Dessutom är det betydligt mer slitsamt för hela kroppen och med högre skaderisk (vrickningar/tennisarbåge etc). Men dock ska man väga in hur pass enkelt det är att motivera sig för denna belastning på squashplanen jämfört med att samla ihop motsvarande tid i zoner på cykeln, det skulle vara gräsligt tuffa pass. 

Ibland har man gjort sådana på cykel också, men just den långa tiden i hög puls gör att man blir så där tomt trött efteråt, även fast passet inte är långt.   Så jag har hyfsad kvalité just nu, men däremot ingen vidare volym, blir inga långa pass. De längst blir mot 90 minuter eller så. Tanken är att när det går att skidor på längre spår än 1 km kunna köra lite längre pass där. 
 
Körde första vinterpasset ute på cykel bara för någon helg sedan, efter att inte cyklat ute på 7 veckor. Det är väldigt mycket kring att klä sig och fixa vatten och allt runt omkring. Men är det inte kallt och man har bra kläder kan de vara helt okej. 

I skrivande stund är jag på jobbresa och sitter på hotell i Falun. Då är det extra skönt att inte behöva oroa sig över att samla träningsvolym, utan träningen får bli det det kan bli när man jobbar långa dagar och inte har möjlighet att ha med all utrustning. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar