tisdag 30 maj 2023

3x12 minuter

När Sam är träning så passar det lagom för mig att bränna av 60 minuters pass och då blir de lite fart.

Körde 3 varv på vår MTB-bana. Den är väldigt trampvänlig, några korta relativt enkla stigpartier men mest elljusspår. 

Det var ju kallt alltså det var kanske 7 grader och lätt regn, så man var ju inte supertaggad, mkt kläder. 

Körde tre rätt jämna varv. Kollar jag segmenttiderna var de 12:00, 11:54 och så 12:17. Så lite mindre driv på sista. Nedan visas effekten, rätt typiskt "ban-effekt" dvs mkt rejäla peakar när man ställer sig upp för kortare backar och så lite dalar däremellan. Snittpulsen fick jag väl uppstrax under tröskel som högst över en intervall, vilket är rätt lågt när man försöker trycka på. Jag tror både kylan och tröghet i kroppen höll emot. Känslan var att jag inte kunde ligga och trycka på upp mot 380-400 watt på platten som man behöver för en bra tid. Jag kunde klippa till i backarna men sen att följa upp med slätdrag fanns inget driv i benen och även pulsen låg. Det var som benen inte orkade driva pulsen. Jag borde ju kunna ligga 172-173 i snitt på ett sånt varv. 


Varvtiderna är mer än 1 minut efter mitt eget KOM. Nedan ses jämförelsen, det är rätt rakt av bara lite långsammare hela tiden. 

Nu visserligen blöta gör nog en del, lite slirigt på någon rotsektion, sen är de några broar över myr på ett ställe där man tappar några sekunder för de börjar va så dåligt skick att man behöver hålla igen. Men mest är nog ändå temperaturen. Bara att få ha kort-kort kit gör ju typ 20 sekunder på en sån bana. 

Hoppas iaf kunna få upp farten något mer så man känner att man kan trycka på och inte bli avstannande efter en kortare backe!  

Jag har också börjat köra energi på nästa alla pass nu för att vänja upp energiintaget.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar