onsdag 24 maj 2023

Anmäld

Råkade anmäla mig till en tävling! Teamledningen hörde av sig för ett tag sen och jag trots att jag "sagt upp mig" så fick jag möjlighet att representera teamet mer som ambassadör än som elit-satsning. Teamet har några som fortfarande kör elit-satsning.

Men då, i och med det, så kände jag att jag får väl köra någon tävling i alla fall. Hade ju inte planerat eller bestämt något. Men nu om några veckor är det Kraftloppet på hemmaplan och även om de inte är min favoritbana så kändes de skadligt att inte ställa upp. Båda barnen ska köra också.


Blev såklart nervös så fort jag anmälde mig, men vet inte riktigt för vad. Att jag ska bli missnöjd med placeringen eller att jag ska bli så trött så de inte ens blir kul? 

Nu blir de att rampa upp fokuset mot cykel och jag ser ungefär 80% sannolikhet att jag totalt övergör det med alldeles för mycket och hård träning mot vad jag tål utifrån volymen under året, och kommer in i tävlingen helt överkokt! Nåja, ska försöka hålla det inom rimliga gränser. Jag känner ju direkt i benen dagen efter om man kört på lite. Så var de inte alls tidigare då man kunde köra rätt hårt och länge och ändå var rätt fräsch dagen efter. Så det gäller att mellanpassen får va lugna och inte blir gnet. 

Körde lite på banan på ett pass. Det finns en jättebra tuff backe på brötig stig, som helt naturligt passar in i bansträckningen och jag kan inte förstå varför inte banan får gå upp där istället för längs grusvägen den nu går på. Visserligen skulle säkert en del motionärer få promenera upp i partier men åtminstone tävlingsklass borde nyttja backen, det är ett rätt bra avgörande skeede i loppet så det vore ju perfekt med ett sånt parti där de går skapa separation.  --------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:


2 kommentarer:

  1. Bara att veva igång 3/1:or på PB-effekt och se hur länge det håller!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ligger cirka 25-30 watt lågt mot tidigare, så det blir korta 3:or =)

      Radera