söndag 7 maj 2023

Jetlaggad

Puh, känner mig inte vass just nu!

Har via jobbet fått förtroendet att åka till San Diego på en konferens och presentera hur Boliden jobbar med analysverktyg för att optimera våra processer. Konferensen var 2.5 dagar, men med den långa resan blev jag borta 6 dagar totalt. Hemma nu. Jag har aldrig varit på västkusten i USA så det var verkligen roligt att få se sig omkring lite i alla fall. Jag landade i LA och åkte sedan buss till San Diego. Hann med att springa och gymma lite på plats. Men du, jetlag är inte att leka med. Jag vaknade kl 01:00 ungefär på nätterna och kunde sedan inte somna, så nog var jag riktigt trött på dagarna. Fick gå på lunchen och ta en gubbvila på hotellrummet. Det märktes också rejält på träningen då de knappt behövdes något alls för att de skulle kännas jobbigt och hög puls. Dessutom själva resdagarna blev ju helt träningsfria så för träningen var det ett riktigt dråpslag, men ändå lätt värt på totalen, jag ska ju inte tävla särskilt seriöst heller, då hade de känns svårare att kunna prioritera en sån arbetsresa. 
Sen på vägen tillbaka började magen strula också och det sitter fortfarande i med halhavererad mage, och det också slår mot träningen ganska direkt.

Nåväl! Idag söndag 7 maj var de ändå äntligen dags för stigpremiär! Det finns en solsida här i närheten som alltid är först framme och torr. Mycket riktigt, den var helfin och det blev några varv upp och ned! 

Inget tryck i kroppen, även om jag försökte ta i så hände inte så mycket, varken med effekten eller pulsen. Man måste ju liksom verkligen ta i så mycket på cykel, jämfört med squash där det sker automatiskt bara man jagar bollen. 


Det ska bli intressant att köra lite väl inkörda segment när jag kommit igång mer och marken torkat upp, för att se hur många % efter mig själv jag ligger.

Jag har faktiskt på slutet även börjat känna av den sjunkande träningsmängden på squashbanan. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur hårt squashspel oftast blir när det är jämt. Men i början av hösten, när jag fortfarande gled på all fin konditionsträning tidigare under året så kunde jag återhämta mig så snabbt. Mellan varje boll så räckte några andetag för att vara helt redo igen. Nu är det snarare så att om det blir en hård boll där jag är pressad, och den blir några bollar längre så sätter det sig hårt i kroppen. Det kan nästa ta resten av setet innan man är helt tillbaka. 

Och jag gissar det kommer va precis samma sak på cykeln, att man dels inte kan gå lika hårt när man väl kör på och att man sedan inte kan återhämta sig från det. Sen givetvis kommer den där basuthålligheten för timme 2,3 och 4 inte att finnas =) 

När man nu börjar få in lite tävlingsrapporter som från Säter och Billingen så visst kliar det lite i tävlingsnerven! Men jag vet ju hur dåligt jag mår innan också =) Alltid extra kul i början av säsongen att se vem som fått till träningen och tagit ett kliv samt vilka som har mer jobba att göra. Ser ut som Team Vostroblock Evolite gjort jobbet. Jacob Söderqvist ser riktigt vass ut med vinst på landsväg och även toppplaceringar i MTB-loppen. Även kul att Erik Åkesson verkar steppat upp nu med pallplats på Billingen. Blir intressant att följa när alla kommer igång ordentligt, ser ut att bli hårt i toppen!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar