söndag 3 december 2023

Trög i kroppen

Sista veckan eller så har jag varit riktigt seg i kroppen. Inga andra förkylningssymptom. Men väldigt trött, blir slut av lite. Vi har ju haft rätt extremt med snö här i veckan och bara av att skotta någon timme har jag blivit riktigt slut sådär så man bara ligger på rygg i soffan coh tittar rakt upp.

Klockan från garmin larmar också om i princip alla sina mätningar. Sömnen är dålig, vilket i sig kan va del av orsaken, frågan är vad om är hönan och ägget. Men träningsberedskapen har varit låg. Och framför allt har HRV varit lågt. Det tycker jag faktiskt börjar vara användbart för den började vara låg innan jag hann märka att jag var trött och slut. De tar ju ofta någon eller några dagar innan man förstår att det kanske faktiskt har något i kroppen mer än att man bara sovit dåligt. 

HRV Lågt senaste dagarna


Men då HRV är lågt, under min normala spann som klockan etablerat, så indikerar det att kroppen är pressad och inte återhämtad. Och det känns också. Bara cykla 1 timme kring 200 watt känns liksom av. Tidigare var det ju ren vila med ett sånt pass, nu när jag inte tränar lika mycket så känner jag ändå det i benen, jag cyklar ju inte lika mycket heller. Men nu dessa dagar blev jag extra slut. 

Jag vet inte vad jag ska dra för slutsat men tror jag haft någon lätt förkylning i kroppen som gjort mig extra trög och seg. Och intressant att se att klockan rätt bra kan detekera detta.

På squashen är det inte så som med cyklingen att man bara kan köra några pass med lite "mellow" insats utan då är de skittråkigt. Man måste vara riktigt alert, vass och fokuserad för att de ska bli kul. Det är ett tveeggat svärd detta att det är så pass roligt  när man känner sig bra ohc det blir en äkta squash-spel. Baksidan av det är att då man inte lever upp till den nivå och det spel man tycker man borde kunna så blir man kanske frusterad istället. Nu när man spelat kontinuligt ett tag så accepterar man inte det lika mycket som i början när man är ringrostig. Det gör att det är nästan fler pass med frustration än med glädje. Kommer inte ifrån hur jhag är som person. Jag vill bli bättre och leverera. Kan inte bara spela hur långe som helst. Så har börjat trappa av lite för att känna att drivet kommer tillbaka och frustrationen lägger sig.  Också tagit ett gäng vilodagar.

För teamets räkning kommer några av oss i teamet att hålla lite dragningar och ta fram lite content för våra sponsorer. Det kommer bli rätt kul och jag har i veckan jobbat med två föredrag ett om Energi för träning och tävling samt ett om intervallträning. Hoppas det blir ett inspirerande innehåll som ger praktiska grejer att ta med till deltagarnas egna träning. --------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar