lördag 9 maj 2020

Fail på Långloppscupens digital utmaning!

Jag har inte haft så mycket att skriva om de senaste dagarna. Har itne haft så mycket träning att analysera på kvällarna så det har blivit lite andra saker som tagit tid, som investeringar och att blir bättre på python.

Träningen under återhämtningsveckorna går ju lite på sparlåga så det blir inte så mycket att analysera. Det enda kvalitétspasset blev 8x2-2 vilket är min "återhämtningsversion" av 4x4. Det blir inte så jobbigt med bara 2 minuter speciellt med 2 minuters vila. Men ger ändå en del tid med högt syreupptag. Effekten blev 408 watt vilket är ungefär som vid riktigt stenhårda 4:or.


Resten har varit lugna pass av utfyllnadskaraktär samt ett styrkepass med benböj och pull ups.

Så i dag lördag var tanken att köra långloppscupens digital utmaning som skulle släppas kl 9. Jag hade förberett en rutt på Garmin som dessutom skulle ge mig några nya "explorer tiles". Rutten var 85 km för att väl täcka kravet på 75 km för att kvala till utmaningen. Jag hade också räknat ut att höjdmeter skulle vara en delutmaning och därför kikat ut på kartan vilken största stigningen var för att kunna upprepa den ett par gånger för att få ihop dem. Lite försiktigt positiv gick jag och la mig. Sen vaknade jag...


Det hade snöat och var 2 grader varmt. Tappat rätt mycket suget där och då måste jag säga. Kan de aldrig få bli sommar här också?

Men men jag gav mig iväg en stund innan 9 för att inte bli borta så länge. Kl 9 logga jag in på instagram för att kika på livesändningen. Den drog ju ut på tiden med mycket kallprat så jag cyklade med telefonen i handen för att komma någonstans. När väl utmaningarna släpptes så var jag inte superpeppad på dem tyvärr. Det är ju kul att de hittar på något men flera av dem var så väldigt "säljiga" och många andra kändes bara tramsiga. Jag hade nånstans hoppats att de skulle vara typ gör din bästa 20 min effekt. Slå PR på ett segment eller något mer i den stilen. Men att pyssla ihop nummerskylt och att filma en målgest var inget jag tände till på. Känns som man måste vara en grupp som gör de där tillsammans för att de ska bli kul.
Men att det var så pass grisiga förhållanden gjorde att jag även skippade att samla höjdmeter. Längsta backen jag tänkt låg i sådär 10-15 cm snö! Det gick grymt trögt uppför och var spännande utför.Efter att jag harvat på där en stund hade jag redan varit ute nära 2 timmar och jag hade lovat hemma inte vara ute mycket längre än 3 timmar. Dessutom ville jag inte ha något monsterpass då jag vill va fräsch efter veckan. Så när jag kom ut på vägen igen insåg jag att planerat rutt hade dragit ut för mycket på tiden så jag vek hemmåt. Därmed fick jag inte ens ihop de där 75 km. Det blev typ 71 km eller något sånt.

Så man kan säga att jag failade ganska kapitalt på hela grejen.

Till veckan ska jag till Gällivare på jobb och ska då se om jag kan göra något åt segmenten på fjället. Men kollar jag väderprognosen så är jag rätt att alla sträckor jag kikat på kommer att vara täckta i snö där uppe. Jag menar det är 50 mil norr om oss! De ska va minus 5 på nätterna och 1-2 grader på dagen. Jaja, jag får se om de finns någon tinat del att inspektera. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar