fredag 29 maj 2020

409 watt NP i 12:07 räckte inte!

Nu har ju stravasäsongen startat på allvar! I veckan har det blivit två hårda intervallpass med fokus på att plocka hem så många KOM som möjligt!

Jag samarbetar med Umara och information om deras produkter i  inlägget klassas därmed som marknadsföring.

Kläderna från bioracer är både snygga och snabba!

Första passet blev på vitberget och fokus där var på stigsegment. Vill börja körde FORT i skogen för att känna hur dämparna beter sig. Inte hittat hem än, jag har fått gå ganska högt i tryck. Nu ligger SAG både fram och bak kring min-rekommendation för att inte få genomslag när de går snabbt så de lutar åt att jag får lägga till några tokens så jag kan ha lite mindre SAG men ändå hålla emot i botten. Nu blir den lite "studsig", ska sänka returen något ytterligare, men kommer det sen hopp och drop så vill man ha lite mer botten.

Jag körde i alla fall passet med både koffein och bikarbonat. Men jag blev för första gången ganska uppblåst av bikarbonaten, kände mig som en heliumballong som skulle lyfta. Kanske inte optimalt när man kör stig och studsar och rör sig mer, magen blir mer stressad än vid monarkcykling.  

Jag körde 5 intervaller av varierande längd. 4, 11, 1:30, 2 och 5 minuter blev dem. 4 av dem fick jag KOM på! Skönt att komma igång! Det jag bommade med 11 sekunder var andra halvan av vår XC bana White mountain race. Blom och Enbergs tider från racet 2019 står sig. Men de är inom räckhåll, får de bara torka upp de värsta lerhålen så blir det nya försök!

Cykeln är som en dröm!


De andra passet blev lite mindre tekniskt och lite mer matning! Jag hade precis fått hem en order från Umara och drog inför detta pass i mig en U Intend. De är trevlig kick i dem!Den första efforten på passet blev helt galet hård. Det var två segment som överlappade varandra, så starten på de andra segmentet började mitt i det första. Det första var ett segment som tog 1:12 med 580 watt i snitt där det blev KOM. Det andra var grusväg svagt uppför i 11:35. Det var riktigt tufft att gå så hårt första minuten och sen direkt bita ner i tempot för en så lång sträcka. Snacka om att kroppen fick jobba med laktat, typiskt hard start. Den andra delen efter inledningen så låg effekten kring 370-380 watt. Totalt landade hela intervallen på 12:07 med snitteffekt på 389 watt och NP på 409 watt. Jag är otroligt nöjd med dessa sifffror! Det kan vara det bästa jag gjort effektmässigt faktiskt. I fjol gjorde jag 398 watt i snitt i 9.50 veckan innan SM, men detta var 2 minuter längre och den händer ju helt kalrt saker i kroppen efter en stund över 500 watt. Kul att siffrorna utomhus också hänger med dem från Monarken. Jag blev däremot besviken att se att det inte räckte till KOM på det längre segmentet. Jag saknade 3 sekunder för att få KOM, typiskt! Snitteffekten över själva segmentet som var 11:35 blev 376 watt, då är alltså huvuddelen av den hårda inledningen borträknad. Det kommer bli ett omtag där framöver. Jörgen, I'm coming for you! Har idéer om anledningarna att effekten inte gav bättre utdelning på tiden, men ursäkterna finns i strava-inlägget så jag skippar det här.

Nedan visar jag min W' bal (och en påminnelse om vad de är beskriver jag här). 

W ' bal för kvällens hårda pass

Som ni ser så bottnar jag ur min "energitank" ordentligt som den är modellerad nu. Jag kommer att behöva se över hur jag modellerat CP och W', men jag behöver lite mer data från stenhårda efforts först att modellera på, roligt roligt! Teorin är att när man når 0 så ska man i princip vara totalt utmattad. Hard start är ett bra sätt att tömma sig!

Efter detta blev det 2 intervaller kring 2 minuter och 2 st kring 4 minuter. Den ena körde jag segmentet åt fel håll, så det var dumt. Totalt blev det därmed 3 KOM på passet. Den sista var 3:37 och där saknade jag 1 sekund till samme Jörgen! Ah, surt! Snitteffekten där var 397 watt och det är klart, givet siffrorna från den första långa intervallen så ska jag kunna ligga klart högre i effekt på tider kring 3:30. Så även där blir det omtag! På ett vis är det roligt att det är lite tufft att få dessa segment, vore det enkelt vore de inte värt nått att ta dem.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar