tisdag 15 september 2020

Nya tofflor och fortsatt balansakt med träningen

Jag har precis klickat hem ett par nya skor.

Inlägget innehåller annonslänkar till cykloteket.

Det var en rejäl process som alltid när jag köper något. Jag har lite utstående lilltoknogar vilket gör att det blir högt tryck på just dessa och ibland ont efter längre turer eller race där man vill ha skorna hårt sittande. Jag har haft en sko från Mavic nu i 4 år och den är ganska smal och rejält avskriven kan man väl säga.

Jag har senaste 2 åren kikat efter skor utan att komma till skott. På slutet har det stått mellan Specialized S-works recon, Shimano SH-XC901 och Lake MX332. Vilken det blev är uppenbart av bilden nedan. Lake har breda skor men jag valde att försöka hitta en "normal" sko som bara är rymligare i tådelen. 

Först hade jag bestämt mig för att ge s-works recon en chans mest eftersom de finns i vitt. Tycker vita skor är överlägset snyggast men det finns nästan inga för MTB. Dessa s-works skor i vitt och rätt storlek var dock lättare sagt än gjort. Sen kostar det 1000 kr med än Shimanos XC901. Dessutom läste jag på flera reviews att Shimanos skor är lite bredare i framfoten medan s-wroks är tightare. Det tillsammans med priset gjorde att jag valde att satsa på shimano tillslut. Har extremt bra erfarenheter av shimanos skor får tidigare också. 
Efter att beställt hem några olika storlekar visade sig 42.5 vara perfekt. De finns i wide version med de är inte bredare de har abra mer "tyg" i ovandelen, så det passar om man har en större volym i foten. Men när man drar åt så sitter den lika hårt över fotknölarna men inte lika bra i övrigt så det var inget för min fot. Ska bli superkul och troligen skönt att få börja använda dessa. Jag har dock skjutit på det eftersom jag kommer ändå inte hinna köra in dem nog för att tävla i i år. Risken att klossarna lossnar eller jag får skav eller nått är för stora så jag köra mina nuvarande säsongen ut, sen börjar jag växla över. 

Sen kommer jag ju absolut inte vilja ut i lera och regn med dessa nya nu utan det får nu vara finskor för att vara toppskicka under inomhussäsongen. 

Dagen efter jag bestämt mig så fick jag mail från cykloteket som nu kör en kampanj på allt från Shimanos Sphyre-linje. Det är 30% på allt Sphyre på cykloteket (annonslänk). Skorna i grön eller blått för under 2500 kr!! Som tur var så fanns inte svarta skon i den storlek jag behöver så jag behövde inte gräma mig. 

Balansera vidare kroppen

Sedan racet i lördags har jag inte haft något raketåterhämtning tyvärr. Var ordentligt sliten efteråt och nu har symtomen "flyttat upp" med lite torrhosta, nysningar och lätt huvudvärk. Inget ont i halsen iaf. Men det känns inte alls som läge att drämma till med några intervaller så jag kommer stämpla ut ytterligare en vilodag. HRV har sjunkit från "Mycket hög belastning" till "Måttlig belastning" vilket kanske är ett litet tecken att de vänder. Det är otroligt segt att inte kunna få till några fina pass nu i början på veckan. Hade varit guld för självförtroendet att få sätta den 400 watt i 10 minuter som jag drömmer om. Men det är ju inte ens säkert att jag fixar det om jag är 100%. Det är väl inte för mycket begärt att få köra SM utan att kroppen krånglar, det är ju en sak att inte ha peak-form men hög vilopuls och irriterade luftvägar känns tråkigare.

Men det är bara fortsätta balansera in i det sista. Känna mig för, herregud det är ju hela 5 dagar kvar till SM, ingen stress...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar