fredag 4 september 2020

Anmäld

Nu får det vara slutvelat. Jag är anmäld till SM XCO i Göteborg. 

Det fanns liksom ingen utväg tillslut. Jag hade ångrat mig mer om jag inte åkt även om de skulle bli ett fiasko. Fler anmälningar har ramlat in så nu är det 30 anmälda, det är ju roligt. Blir det allt för många så blir det ju inte bra att starta sist men vad ska man göra. Det är alltså trots corona-restriktioner och allt fler anmälda till detta SM än till förra årets elitklass i Östersund. Det måste verkligen vara jobbigt att resa så långt som till Östersund... ;) 


Närmast på tur blir väl att lusläsa resultatlistorna från tävlingarna i jönköping och spekulera var man skulle kunna passa in.

Det som gnager lite är att jag haft lite små känningar i kroppen. Barnen har sedan förskolan drog igång hunnit med att vara hemma i feber. Jag har verkligen inga symptom som snorig, hosta eller dylikt. Men ändå så känner jag att det är "något" i kroppen. Det går inte förklara. Alla som tränar seriöst förstår vad jag menar. Det är en känsla bara. Hjärtat slår på ett annat sätt. Huvudet känns någon procent tyngre osv. Men jag kunde ju ändå köra rätt hårt pass i onsdags även om jag inte riktigt hade de toppeffekter jag hade hoppats. Jag var dock rejält slut efter det och rätt grinig, som jag ofta är om kroppen och/eller träningen känns dålig. Jag gick och la mig kring kl 20 och sov 9-10 timmar. 

Igår torsdag var det i alla fall så påtagligt att jag valde att flytta vilodagen från fredag till torsdag. Jag brukar annars göra det mesta för att flytta vilodagar framåt i tiden tills de verkligen behövs. Idag fredag har jag bara rullat 1 timme på Monarken. Visst med några spurter inlagt men det är bara för att det är såååå tråkigt att sitta inne nu =) Såg en film som var så dålig att jag fick stänga av och bara stirra rakt fram.

Men idag känns det faktiskt bättre än igår. Så jag hoppas från helgen och frammåt kunna börja trycka på igen. Tanken har ju varit att träna på hårt nu i veckan fram till WMR på lördag och sedan sista veckan enbart ha taperpass mer eller mindre - korta, roliga och hårda pass med hög intensitet men utan att slita något på varken motivation eller kropp. Vill ha känslan av en tiger i bur på SM-startlinjen. Släpp loss mig så jag får dräpa mig själv!

Fortfarande inte lika tungt startfält till WMR som det var i OXC men tillräckligt för att det redan nu kommer bli ett hårt race. Så det blir en bra genomkörare inför SM. Banan WMR är ok matching även om det såklart är mer höjdmeter på SM. Men det har en rejäl backe på WMR som tar kring 2:30 i tävlingsfart (ca 400 watt). Men det gillar jag ju bara. Det är ju så mycket lättare att ta i när det är uppför. Då är det bara att cykla så har man 400 watt. När det är platta partier måste man driva på så mycket.  

Träningsprogram 

Det märkas att säsongen är slut och det är flera som har hört av sig kring träningsprogram för vinterträningen, kul! De befintliga program finns ju färdiga för den som vill hinna bekanta sig med nyckelpassen innan man dra igång träning osv. Men jag rekommenderar verkligen inte att köra igång före tidigast november och kanske egentligen december räcker också.

Jag kommer när väl tävlingssäsongen är slut att ha lite mer tid och då är tanken att jag ska utveckla ett ytterligare träningsprogram som blir mer polariserat än det program som jag redan nu har färdigt. I det polariserade programmet blir det lite eller inget av sweetspot och tröskel men mer hög intensitet givetvis blandat med lugnare pass. Detta för att ha något som passar alla. Vissa trivs väldigt bra med sweetspot och tröskel och det är ett bra sätt att komma upp i volym och belastning utan att det blir så slitsamt. Men om man kört det en period och vill testa något annat så kan det vara intressant att gå mot ett mer polariserat program. På samma sätt som jag gjort i år.

Exempelvecka ur "Grund 4-7 h/vecka"-programmet


Tanken är också att man kan kombinera programmen. Tex skulle man kunna köra först vanliga "Grund" och sedan bygga vidare med polariserad grund med högre intensitet och så avsluta med build för antingen klassisk eller polariserad. Det är inga jätteskillknader båda program innehåller ju vo2max arbete osv. Skillnaden kommer vara mängden arbete nära tröskel vilket minimiera i det polariserade programmet. Men det programmet räknar jag med att ha klart under oktober någon gång. Så håll utkik eller släng en fråga om ni är nyfikna på träningsprogrammen. Nytt är också att det nu går bra att betala i Bitcoin. Det är dock oklart hur stort överlapp det finns mellan bitcoin-folk och cykel-folk. Jag själv är i alla fall en av dem som nyligen hittat till crypto. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar