onsdag 30 september 2020

Tempoväxling

Det har gått 10 dagar sedan SM och nästan lika länge sedan jag skrev nått i bloggen. 

Sedan målgången i Göteborg så har jag gjort en helomställning av träningen. Jag har nu slutat jaga både volym och intensitet och tar det väldigt lugnt med träningen. Vilar 2 dagar i veckan och kör 1-2 styrkepass på gymmet varje vecka. Resten av passen blir mysiga och roliga turer på cykeln utan hets, ambitioner eller egentlig plan. Jag har också börjat varva in löpning framför allt på stig hittills. Tar det rätt lugnt för att vänja benen lite. 

Foto: Benny Pettersson @nikonbenny

Styrketräningen får stå för kvalitén i träningen just nu. Men även där måste jag ta det rätt lugnt de första passen för att inte bli förstörd. Har haft ruggig träningsverk framför allt i överkroppen efter tex viktade pull ups, viktade dips och hang cleans. Jag är rätt svag också så det blir till att bygga upp igen. Men det känns rätt roligt och när jag bara ha fått in några grundpass så kommer jag börja med progression för att komma upp i tyngre vikter. Det märks att många andra gör samma omställning då min gamla inlägg om styrketräning, Styrketräning för cyklister, blivit väldigt populärt igen och ligger i topplistan över mest lästa senaste 30 dagarna.

På tiden då jag inte tränar så snickrar jag på den polariserade varianten av mina träningsprogram. Lågvolym-varianten (4-7h) börjar se riktigt bra ut så nu ska jag börja bearbeta mellanvolym-programmet också (7-10h). Det tar lite längre tid eftersom desto mer volym som ska in desto mer måste man balansera belastningen, men det är ganska roligt.

Samtidigt så har tankarna sakta börja mala kring hur jag ska lägga upp min egen träning för nästa år. Men de ska jag gå och grunna på ett tag. Jag har i all fall några idéer. Det mesta av hela grundstrukturen kommer vara samma som i år, då det uppenbarligen gett bra resultat. Det är mest småsaker jag kanske ska labba lite med. Men det får jag återkomma till längre fram.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar