söndag 24 januari 2021

Back in business och sen out of business

I början på veckan så kom tillslut min axel till Monarken. Fick fast den än om jag höll på ställa till det lite. Sen fästa jag kedjan slarvigt så den flög lös när jag skulle börja första intervallen. Vilken motivationsdödare med typ 25 min stopp för att plocka loss kåpor och allt för att fixa kedjan.

Men nu spinner den fint, Framför allt den nya kedjan gjorde stor skillnad i känslan. Den gamla borde nog varit bytt för länge sedan!

Veckans träning har inte blivit något vidare. Egentligen hade jag velat ha de här som en sista lite tuffare vecka för att sedan ta en lugnare vecka. Men den här veckan blir inge vidare så nu vet jag inte hur jag ska göra, lägga till en till hårdare vecka med mer träning och sen ta en lugnare vecka.

Körde ju totalt 4 löpintervallpass på löpband medan monarken var trasig. Det och några styrkepass satt i benen och jag rullade bara första dagen sen dag två skulle jag köra intervaller. Hade tänkt 4x10 min men då kedjan paja efter uppvärmningen så tappa jag suget och kapa direkt till 3x10min. Jag körde intervallerna kring eller strax över tröskel, 325 watt och körde sedan 30 sek på 380 watt varje 2:30. Så totalt 3 stycken 30 sek under varje 10 minuters intervall. Det är en ganska bra pass blir inte så jobbigt att få in mycket tid på hög intensitet. Jag hade väldigt snabb pulskinetik under passet, fick ihop totalt 19 minuter i pulszon 5. Efter sista intervallen var jag ner till 70% puls redan efter 40 sekunder, de är rätt snabbt. 

Sen efter det blev det ett till zon 2 pass och så vilodag. Sen kom lördagen. Hade väl som vanligt tänkt på till distans och få inte tiden. Men det blev snöoväder, och inte bara som man säger, utan på riktigt. Det var klass 3 varning för Skellefteå. Det är det värsta jag varit med i i mitt liv hittills i termer av snömängd och drivsnö. 


Hittat bilen!

Jag var ute 1.5 h på morgonen med rätt intensiv skottning. Var långt i från klar då men behövde mat! 

Fick skotta taken för att de inte skulle bli laviner när barnen är ute.


Skottar en väg till cykelboden!

Det var inte på tal om att varken cykla eller åka skidor ute. Dessutom har Sam fyllt 5 år i veckan och vi skulle ha kalas på dagen så det var fix runt det också. Sen blev det mer skottning under dagen, än fast de tär lågintensivt så tar det helt klart energi ur er. Jag var rätt seg och trött på kvällen. Skottade nog totalt kring 3 h. På morgonen tänkte jag att jag kör en hårdare kombinationspass ikväll istället för distansen. Men då det var kväll så var de uteslutet, fanns inte energi i kroppen och inget driv i skallen. Justerade planen och det fick bli ett till rullpass zon 2 på 90 minuter. Flyttar intervallerna till söndagen. Då ska de inte snöa lika mycket så då kan jag ladda för ett hårt pass 3-1:or där jag ska gå för personbästa för året.

Men generellt har jag haft rätt dåligt sug i veckan. Har varit saker utanför cyklingen som stört psyket. I det här fallet var de jobbet där jag varit frustrerad över några av projekten jag håller i. Det känns ibland som man bara står och stampar och aldrig kommer framåt. Har tänkt mycket på det även utanför arbetstid. För att leverera hård utvecklande träning måste jag ha balans och frid över allt runt omkring. Är jag glad går ju oftast allt bra. Men är man bekymrad eller stressad så känns träning skitjobbig och det kostar väldigt mycket att genomföra den, även om den inte blir särskilt utmanande. 

Nu har jag ju haft zon 2 - vila - zon 2 så nu borde jag vara rätt fräsch i kroppen i alla fall. Får känna efter på söndagens intervaller hur kroppen känns och sen utifrån det anpassa den veckan.

Försökt se swecuperna i Zwift. Det är rätt kul, men de händer väldigt lite. Det finns inte så mycket kommentatorerna kan kommentera. Tur de är duktiga på prata och kan rätt mycket om de olika cyklisterna för i själva loppen händer typ inget? Borde de inte finnas några banor med lite mer variation. Sätt in en XCO-bana med verkligen upp och ned så det kan hända lite grejjer!

Väldigt imponerad att de är så många unga som kan vara så bra. Det är ju faktiskt så att det är svårt att förstå hur tex Gustav Wissting som är 16? (eller 17 osäker) kan vara med i toppen på varje race givet det motstånd som är? Sjukt imponerande! Man tycker de som är 25 och tränat hundratals timmar mer borde kunna mosa en ungdom. Men självklart är individuella skillnader mycket större än små skillnader i ålder, dvs den bästa i 15-16 kan ibland även vinna junior osv. De äldre får väl rycka upp sig kanske ;) I andra delen av spectrat har vi tex Samuel Brännlund som är helt otrolig. över 40 och ändå den kombinationen av hög kapacitet under loppet och en ruggigt explosiv spurt. Svårslaget. Sen är han otroligt skicklig på själva hantverket Zwift, timear ofta perfekt avslutningen. 

Sen verkar ju typ alla som har ett zwiftkonto också streama sina lopp. Den trenden kanske behöver konsolideras lite. Att följa mer än 1-2 feeds under ett lopp känns svårt. Så om några gick ihop så man fick se deras alla deras live feed i ett stream, alltså filmen där de cyklar tillsammans med kanske puls och effekt, så skulle de vara kul att ha uppe brevid själva swecup sändningen. Men de krävs lite teknisk  fix där. Tills vidare för man väl välja de som har bäst feed.   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar