fredag 15 januari 2021

En annorlunda träningsvecka

Den här veckan har varit en märklig sådan i termer av träning.

Som jag skrev senast så är monarken trasig och jag har beställt en ny axel. Fick veta idag att Monark först har skickat den idag, fredag. De fick ordern av Aktivitus förra fredagen. Det tog dem alltså 7 dagar att skicka ett litet paket. Jag blev faktiskt VÄLDIGT irriterad när jag insåg det. Ringde dem och det var massa ursäkter och ingen av dem var bra. Det är för mig en gåta hur man kan vara så dålig 2021 och ändå finnas kvar. De som är man beställer något på 60-talet. Skriver de ut ordern och postar den ned till lagret eller hur går det till? De borde nog släppa distributionen och bara tillverka saker, men även där ligger ju utvecklingen kanske 5 år efter konkurrensen så jag vet inte. Riktigt besviken. Nu har jag väl min axel på tisdag kanske. Hade ju räknat med att ha den nu redan.

Men detta att inte ha monark gör ju träningen mycket svårare att få till faktiskt. Sen har massa andra faktorer samverkat för att göra det ännu svårare. Min fru skulle reda bort onsdag-fredag. Så tre kväll då jag inte kan lämna huset. Hmm, okej, tur jag jobbar hemma så jag har lyckats träna på lunchen. Korta pass givetvis men hårda. Fick hjälp av svärfars att barnvakta en kväll så jag kunde åka iväg. Hade då velat köra utomhus men även vädret har varit mot mig. 
I tisdags var enda kvällen då ett långpass hade passat bra, men då var det bokstavligen snöstorm, gick varken cykla eller åka skidor på någon vettigt sätt då. Sen när jag hade barnvakt var de -22 så jag var och åkte skidor men fick avbryta för att jag håll på förfrysa fingrarna. Har gjort det tidigare så det går rätt snabbt för mig när de händer.

Så, det jag gjort är löpning, på löpband. Inte jättekul men det är ändå gett helt okej träning. 3 löp-pass med lite intervaller har fått stå för intensiteten. 4x4-4 min, 10x4.1 blev rätt bra, sen på slutet ett blandad pass som blev sådär. Ett kort styrkepass han jag också med. Än fast det är lite träning i tid så är jag rätt sliten, bara bomba in 3 löp-pass med lite fart känns helt klart. Har kört lutningen på 15% på bandet vilket gör det ganska skonsamt så det har gått okej.

Så centralt har väl ändå fått kroppen fått lite att jobba med, men cykelbenen har ju fått noll. Men på en vecka blir man inte så mycket sämre. Jag har inte blivit bättre det är helt klart, men förhoppningsvis så har jag försvarat nivåerna och ta vid till veckan. I helgen blir det nog ett långpass utomhus på morgonen och vädret tillåter, så får jag inte lite timmar, sen söndag vet jag inte, vi har gäster så det kanske blir en kvällstur utomhus.

Sen roligare grej är att jag skickat cykeln på genomgång hos ett proffs, Cykelgaraget i Skellefteå. En kille som gör cykelverktsad i garaget. Känns toppen att lämna det där åt någon som har mer koll än mig. Det kommer bli helservice båda dämparna som huvudnummer, sen hittade han massa annat som han tyckte behövdes =) Mina underhållsrutiner matchar kanske min användning. Så det blir toppen att få det i prima skicka inför en ny säsong.


 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar