onsdag 6 januari 2021

Träningsstatus och kommande VO2max-test

Inte så mycket att rapportera, under ledigheten har träningen gått lite på sparlåga. En del bra pass och en del sämre. När man reser och inte är hemma och bor i stuga med massa folk blir det svårt, men jag hade också planerat för det genom att träna lite hårdare inför. Så två veckor nu med lite mindre volym. Men från denna vecka är det på med utvecklande träning igen.
Igår körde jag första vo2max passet sedan jag hade covid, 4x6 minuter 40-20, arbetet på 400 watt och vilan på 230 watt. Kändes helt okej, att "bara" köra 6 minuter gör det rätt mycket lättare eftersom belastningen ackumuleras och de 3 första är oftast inte så kämpiga. Därefter kommer pulsen sällan ned under tröskelpuls. Men en bra tryggt pass, får attackera mer en annan gång. Inte supertaggad just nu, vet inte att vara hemma tar liksom den bästa energin ur en rätt många dagar. 

Barnen är 2 och 5 år och det är inte direkt ovanligt att de är bråk och skrik i vänstervarv som man blir rätt slut och less av. Krävs att man själv har en hög energi för att hålla allt på en bra nivå. 

VO2max-test


Fick en present av min fru att jag ska få köra ett riktigt VO2max-test! Det ska bli väldigt roligt att få en verklig uppmätt siffra. Det kommer vara laktattest också. Sen ser jag en gyllene möjlighet att köra mina egna test (Padilla) under samma vecka och på så sätt få se hur väl det stämmer mot uppmätt. Då kan jag sedan bättre förstå vad mitt verkliga VO2max kan vara utifrån mina beräknade tester!

Testet kommer jag nog planera in fram mot säsongstart i april nån gång, man vill ju få in ett riktigt fint värde, så det blir ett lite delmål för träningen också att riktigt bygga kapaciteten.
Träningsprogram

Det är många som hör av sig nu kring träningsprogram! Roligt, det är ju nu det verkligen börjar. Har man inte lagt en plan redan så är det nu hög tid att göra det. Köper man Grund + Build (16+16 veckor) så har man träning Jan-Feb-Mars-April och landar i början på Maj så absolut redo man kan vara!

Kika närmare på träningsprogammen här och hör av er!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar