tisdag 14 april 2020

Årets första KOM och en maffig bok

Nu har det börjat! Hetsen.

Inlägget innehåller annonslänkar för bokus.

Årets första KOM blev en riktigt fin backe på 113 hm på 700 meter. En genomsnittlig lutning på 16% och en maxlutning på 42%!

Jag visste inte exakt var de började och slutade eller riktigt hur lång tid KOMet låg på. Så jag såg till att hålla snittet över 400 watt då jag var rätt säker på att orka det upp mot 4-5 minuter. Hela backen tog 3:09 med en snitt på 426 watt. Det blev KOM med 9 sekunder, skönt! Dessutom började inte segmentet i botten på backen riktigt utan segmentet tog bara knappt 2 minuter. Så min tid går säkert att putsa om man slipper vinterkläder, vinterkängor, skidgoogles (de var snöstorm) samt maxar enbart segmentet.
Investering i förståelse


Innan påsken här så har jag köpt på mig en ny bok Idrottsnutrition - För bättre prestation. Den var ännu maffigare än jag hade räknat med, en riktigt pjäs. Ska bli roligt att få gå in lite mer på djupet och förhoppningsvis snappa upp användbar förståelse. Mest kunskap har jag väl fått från prestera mera och andra podcasts hittills så att gå närmare källan känns som ett naturligt steg. Jag har läst 4-5 kapitel och inledningen var ganska tungrodd med mycket molekylnivå i arbetsfysiologin, intressant men tar lite tid om man vill förstå. Nu börjar det komma med tillämpade kapitel kring näringsintag med mera. Känns väldigt komplett!

Läs mer om boken och köp den här:
Idrottsnutrition - För bättre prestation (bokus)

Idrottsnutrition för bättre prestation

Come back

Jag kan också notera att Samuel Brännlund kanske smyger igång bloggen igen?! Kul, han har ju mycket att dela med sig av kring träning i allmänhet och Zwift i synnerhet!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar