söndag 26 april 2020

Veckans träning (v17 2020)

Testar ett format där jag går igenom den senaste veckans träning!

Hade en tanke att göra det som ett youtubeklipp på min youtubekanal där man kan visa skärmen från golden cheetah och gå igenom mer data. Men det kanske bli lite mer intressant då alla pass är utomhus så att jag får bra siffror på effekten också. Nu blir det mest tid och pulsdata som går att jämföra över hela veckan(har bara effektdata från utomhus). Får se om jag testar videoformat längre fram, hör av er om ni tror det är ett bra upplägg.

Den här veckans pass med start måndagen den 20/4

Måndag: 2x20 min 3-1:or (stressad tröskel) Monark
Detta kan ha varit det hårdaste passet sedan hela corona-problematiken uppstod. Laddade med bicarbonat och koffein. Körde med sportdryck under passet. Det blev ett nytt effektrekord på 376 watt i snitt över de 10 intervallerna (2x5x3 min). Jag var ändå glad att jag orkade pusha mig och inte bara köra strax under 370 watt som jag gjort flera pass. Jag körde tidigare i vinter oftast 2x24 minuter men har nu kapat en intervall per block för att jag inte riktigt har suget på samma sätt. De sista 2 stycken 3:orna var det riktigt jobbigt och med eller utan mätning var de uppenbart att kroppen gick på maximalt syreupptag. Det känns på ett speciellt sätt i kroppen! Jag tycker Chad på trainerroad sa det bäst:
"If you have not put yourself in a position of doubt, you are not working at vo2max." - Coach Chad

Det ligger mycket i det! När man ska köra riktigt hård så ska man tvivla på om det kommer hålla, känslan ska vara att det är för hårt! Sen är det bara att hålla i.

Tisdag: Löpning 9 km
En lätt löprunda för att bryta av lite. Gjorde 1 km kring tröskel men jag blev så sliten att jag lunkade runt resten.

Onsdag: Volym Zon 2 Monark
Ett till lugnt pass, detta på 75 minuter. För att de skulle hända något och vara lite att hålla reda på så började jag på 80 rpm och gjorde så ett svep där jag stegade kadensen var 5 minut upp till 100 och sedan tillbaka ned igen. Allt på samma motstånd så effekten svepte mellan 230-270 watt eller nått i den stilen.

Torsdag: 4x8 min sweetspot Monark
Här var jag väldigt opeppad. Jag somnade lite för länge när jag la barnen och när jag kom upp var jag inte alls motiverad. Höll på och velade kring vilket upplägg jag skulle kunna hitta på för att de skulle kännas roligt eller iaf genomförbart. Grejen var att jag bestämt tidigare att ta vilodag på fredagen så därför ville jag inte att passet skulle bli för lungt. Det blev till slut 4x8 minuter en bit under tröskel. Snitteffekten blev 316 watt och känslan var horribel. Mycket jobbigare än jag hade önskat på den effekten. Men när jag kollade mitt excelark så var det ändå tangerat effektrekord för passet och till en klart lägre puls så det var lite postivit att få se det i alla fall.

Fredag: Vila  
En välförtjänt och välbehövlig vilodag efter 11 dagar på rad med träning.

Lördag: Distans
Ett lugn distanspass på 3 h 40 min där jag också passade på att checka av massor av explorer tiles till veloviewer. Tog 2 bars under passet och var i rätt gott skick efter åt. Känns att jag under vintern byggt upp bättre tolerans för att köra långt.

Från söndagens distanspass.

Söndag: 4x6 min + Distans
Söndagens pass började jag med en 2 minuters KOM backe och gjorde sedan 4x6 minuter på drygt tröskel, snitteffekt kring 355 watt. Rätt lång vila mellan intervallerna. Resten av passet blev lugnare och totaltiden blev nära 3 h. Efter det här passet var jag rejält slutkörd. Man tömmer ur benen ordentligt med några hårdare drag i början så de känns som passet varit en timme längre när man kommer hemåt. Jag körde med 70 gram kolhydrater i sportdryck under passet och en recovery bar på vägen hem. Även detta pass kändes jobbigare än jag hade önskat just under intervallerna. Men pulsen var låg mot effekten. Lite lur på att jag låg lågt i energi för jag låg medvetet inte på energibalans under lördagen då jag ville kapa ner lite. Har släppt iväg kosten något sedan corona och sen påsken på det så jag har hållit igen lite på slutet för att komma tillbaka. Skulle kunna vara en sån sak.En hyfsad vecka. Men lite sämre feeling på några av passen. Nu blir det nån lugn dag i början på veckan sen blir det nog att köra på en hårdare vecka till innan jag tar en lugnare vecka. Jag har sedan planeringen fallit kommit ur min struktur med 3 hårda veckor följt av en lugnare. Det blev nästan ett helt block som blev lite "mjäkigt". Men var gör det! =)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar