måndag 6 april 2020

Stressad tröskel 3-1:or med "hard start"

Testade idag en ny variant av mina favoritintervaller 3-1:or!

Passet i grundutförande beskriver jag här
Intervaller - Stressad Tröskel - 3-1:or

Det jag testade idag var samma upplägg, det vill säga 2 x 20 minuter 3-1:or. Det blir alltså 2x5 stycken 3-1:or. Alltså 3 minuter arbete med 1 minut vila. MEN istället för att köra dem "rakt" på samma effekt så körde jag med "hard start". Jag valde att köra första minuten kring 400-405 watt och därefter 2 minuter på 350-360 watt. Det ger en snitteffekt kring 360-365 watt vilket är ungefär i nivå med det jag håller på raka 3:or.

Jag hade laddat med 200 mg koffein innan och körde med 75 gram kolhydrater. Sen ställde jag fläkten extra nära mig för att få bra kylning. Körde utan att titta på serier, film eller youtube. Bara bra musik. Jag hade helt enkelt laddad för hårdkörning. Jag var även ganska motiverad, varför jag ville passa på!


Det blev ett riktigt fint pass! Pulskurvan visas nedan. 

Stressad tröskel 3-1:or Snittpulsen 167 slag indikerad av streckat rött streck.
De där minuterna på 400 watt gjorde sig påminda längre in i blocken. Men det går ändå att hålla fast vid 350 watt helt okej. Sista 2 i sista blocket blev jobbigt så där man jag fick pressa mig lite. Jag fick ihop 18 minuter i pulszon 5 och en hel del av den tiden var upp mot 93-94% HRmax.

Jag kommer absolut att köra den där varianten av 3-1:or fler gånger. Det ger en något annorlunda respons och det är roligt att varierar sig. Och jag har inte kollat i detalj men jag upplever att jag fick mer tid på hög belastning. Trots att mer tid ligger på en lägre nivå än vid raka så måste ju det laktat som produceras första minuten sedan hanteras.

Vill ni testa den här varianten så testa att köra första minuten kring er maxeffekt på 4x4 (kring 120% FTP rimligen) och sänk sedan så de 2 följande minuterna ligger en bit över tröskel 104-107% kanske.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar