söndag 11 oktober 2020

New Bike Day

Har en längre period funderat på att lägga till en cykel till parken och nu i helgen blev det äntligen klart!

Jag har hållit utkik efter begagnade HT att använda som vinter och reservcykel men det finns otroligt dåligt utbud. De man vill ha kostar alldeles för mycket och de man vill betala för vill man inte ha. Till slut hade jag bestämt mig för att köpa en ny Orbea Alma M25 (SLX/XT). Men då visade det sig att det var leverans först i februari vilket tog bort mycket av syftet med en vintercykel. Men som tur var så hade Sambike sin egen begagnade Orbea Alma Ltd till salu. Så blev det sagt och så fick de bli! 
  

Orbea Alma Ltd 2020


Cykeln är egentligen lite för fin att ha som slitvarg under vintern. Men det blev långt mycket mer prisvärt än att köpa en enklare ny, så jag är supernöjd. Bara det att jag nu har ett par extra DT Swiss 1200 hjul att ha i teknisk zon på XCO-race! Cykeln har som ni ser en stel karbongaffel och SRAM AXS elektroniska växlar.

Jag vägde in det på 8.1 kg utan pedaler. Det finns dock väldigt enkla gains på vikten om jag skulle vilja. Men då detta ska vara min extra-cykel ska jag försöka hålla mig från att lägga "optimeringspengar" på den här och fokusera det mot OIZen. Men det är frestande då den är så grymt lätt redan! Under 8 vore nog relativt snabbt löst. 

Det är ändå några saker jag ska fixa och först kändes de lite meckigt men sen kom jag på att just det där att beställa hem detaljer till en ny cykel är riktigt roligt! Att hitta ett drev som passar och att fixa till sittställningen. Om man inte är stressad så är det rätt trevligt.

De jag ska fixa är att 
  • kapa styret från 760 mm till 720 mm. 
  • Dreva upp till 38t oval. Nu sitter det 34t oval.
  • På med 2 flaskställ.
  • Byta framdäcket från Ardent race. Det sitter Ikon bak vilket kan bli helt okej som vinterdäck, tror jag sätter Ikon både fram och bak. Jag hade en idé om att köra rekon race 2.35" också eftersom cykeln är helt stel. Skönt för lite mer luft och kunna ha lägre tryck längs guppiga grusvägar. Jag får se, tror jag börjar med Ikon i alla fall. 
  • Sen ska jag nog byta styrstammen till en 80 mm precis som jag gjort på OIZen.
  • Var jag ute efter vikt hade jag nog bytt framskivan till 160 mm också men det tror jag inte jag ids göra.
  • Vinterkit: sadelväska
  • Vinterkit: skärmar
Frågor på det?


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar