onsdag 21 oktober 2020

Sjunkade kapacitet och cykelfix

Det händer inte så fräna grejer på träningsfronten så det blir glest mellan inläggen.

Rullar på med offseason-träning med mycket blandad träning och inte så varken långt eller hårt, förutom styrkan där jag försöker driva på. Generellt är jag muskulärt rätt sliten i benen trots att jag tar de rätt lugnt. Den varierade belastningen mellan styrka, löpning och cykel sätter sig mer i benen är ren cykelträning även om den kan vara betydligt mer belastande. 

Som titeln indikerar börjar det märkas att jag tränar så lite intensitet nu. Jag har rätt hög puls jämfört med effektnivån både på monarken och när jag cyklar ute. Distanseffekt men zon 3 puls, så kapaciteten börjar lida. Men de är nog bra, då får man lite snabba förbättringar när man börjar lasta på igen. 

Annars fixar jag sakta men säkert lite med cykeln. Har kapat styret på Alman från 760 mm till 720 mm. Eller jag har kapat orginalstyret från OIZen som är samma så byter jag bara styret på Alman mot det. Det jobbigaste är att byta handtagen och på det här sättet kan jag låta handtagen sitta kvar på 760 mm styret och bara sätta på nya på det kapade styret, smart va! Letar en styrstam som är 80 mm med -10 till -18 vinkel. Men det som gjort det hela lite lurigt är att den befintliga stammen har en väldigt låg "clamp height", alltså höjden på styrröret. Det gör att väldigt många stammar kan jag inte ha utan den måste vara rätt grund vid styrröret, det tillsammans med övriga kriterier gör det hela lite svårt. Min första tanken var att köpa en riktigt fin stam och ta den till OIZen och så ta den från OIZen till Alman. Men de funkar inte eftersom den på OIZen har alldeles för hög clamp height. Men men det där är detaljer. Funkar utmärkt med 70 tillsvidare. En stam som absolut finns i rätt dimensioner är ju samma modell som sitter på nu från FSA, men den är itne särskilt prisvärd sett till pris/vikt så jag hade helst hittat nått annat.

Sen har jag beställt skärmar från SKS men det var också lite lurigt eftersom de allra flesta skärmar för MTB bygger på framdämpare. Men jag har beställt en variant som jag tror kommer ge en elegant lösning, vi får se om de blir så. Återkommer.

Håller på att vela som en galning om jag ska skaffa en laktatmätare också. Det står mellan Lactate Plus, Lactate PRO 2 och Lactate Scout 4. Scout har dyrast strips så den lutar de minst åt, rätt jämt mellan de andra två. Har läst några studier som jämför dem och jag är säker att båda duger för mig. Kostnaden är kring 4000 kr och sen 20 kr per strip. Om jag trodde att det verkligen skulle göra mig bättre så skulle jag nog slå till men det känns som att jag kommer träna på precis samma sätt ändå och att det är mest för att det är roligt att hålla på med. Då det är i den prisklassen så finns de ju andra saker som också vore kul, som en effektmätare till Alman. --------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar