torsdag 19 november 2020

1 kg hit eller dit?

Ett kort inlägg om vikten.

I och med att jag inte kan träna ordentligt så bränner jag ungefär 1000 kcal mindre varje dag. Det i kombination med att jag släppt iväg kosthållningen helt och hållet gör att vikten blir svår att hålla nere. 

Viktens utveckling under 2020 visas i figuren nedan.

Kroppsvikt 2020, röd trend. Grå zon +-1 std.

Nu börjar det bli tydligt att trenden är ökande och har varit så sedan september. Det blir lite "tröstätande" för att man inte kan träna. Det är lite intressant att se att jag hade ett liknande eating sprea i mars när säsongen ställdes in. Då var jag både nere och omotiverad så då hade jag märktbart andra kostvanor. Mer skitmat helt enkelt. Småäta kardemummaskorpor och daimstrut mini till kvällsfika. Tar av alla kakor när det bjuds istället för bara den bästa! Utfyllnadsmat.

Men det är ju skönt att det är ganska små förändringar ändå, att snittvikten gått upp ett drygt kilo är ju egentligen verkligen ingenting. Det känns inte som det borde blir någon större utmaning att komma ner mot 67 igen när jag lägger lite fokus på det. Jag kommer ändå behöva äta mer än nu när jag börjar träna. Jag äter märkbart mindre portioner mat nu och det är väl det som gör att inte ökningen blivit större.  Men nån gång inom inte allt för länge ska jag skärpa mig och fokusera mer på kvalitén i det jag äter och kapa bort mycket att skräpet igen.

Sen en liten träningsstatus. Igår var första passet där jag inte kände mig som ett lik. Körde 2x30 min MAF. Alltså fixera pulsen och se vilken effekt man kan hålla på en given puls. Nedan jämföra jag gårdagens resultat med ett från april. Varje stapel i figuren motsvarar en 10 minuters period under intervallerna. Så de tre första tillsammans är den första 30 min intervallen tex.


Jag ligger drygt 50 watt under nivån från april. MAF är inget jag styr någon träning mot eller fokuserar på. Men nu när jag än inte kan köra någon högre intensitet så är det en hyfsat sätt att ändå få lite koll på status. Det finns lite att göra!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar