onsdag 25 november 2020

Drop it like it´s hot?

Lite nu och då får jag ett infall att jag ska skaffa dropper tillslut. Men det har inte hänt än. 

Inlägget innehåller annonslänkar till cykloteket.

Vill mest ha den för att det vore roligt när man tränar hemmavid och inte egentligen mest för tävlingar. Det är extremt få ställen den den verkligen skulle behövas. Ett sådant ställe är dock A-spåret nedför stentrappan på Lugnet XCO. Där är det brant och otajmade drops så där hade de nog varit fint få undan sadeln, även i stora hopplinjen. Men annars är de ju inte så många ställen jag känner att sadeln stör mig. Inte på de banor jag kört hittills. Med tiden kommer det säkert förändras så man kommer vilja ha det, i alla fall för XCO, långlopp lär man aldrig behövs det.

Jag tror det var Marotte som menade att med dropper kunde han kanske inte köra så mycket snabbare utför de korta utförspartierna på en XCO-bana. MEN han kunde återhämta sig lite bättre. Alltså köra samma fart med lite mindre effort vilket är ett smart sätt att se på det.

De modeller jag mest kikat på är

DT Swiss D 232 One, 65 mm, 369 gram 
KS Lev 80 mm, 400 gram
Bikeyoke Devine SL 80 mm, 385 gram

DT Swiss R 232 ONE


Det är ett hyffsat viktstraff, med tanke vad man får pynta för att lätta en cykel med 250 gram. Sen kostar dessa modeller mellan 3500-5000 kr, så det är nog det största. Samt att det är ytterligare en pryl att underhålla, dra kabel, hitta en plats för remoten på styret brevid lockouten osv. 

I nuläget känns det som att det är för många saker som talar emot det hela eftersom det är så pass små gains man kan vänta sig från det rent tävlingsmässigt. Ska man ha det för roligt så ska man ju egentligen ha en lite annan cykel helst än 100/100 racemaskin. En "enduro-lite" med 130 mm slag hade varit perfekt. 

Nåja, än har jag inte tryckt på köpknappen och de känns som de är en bit bort. En elektronisk hade varit ännu mer lockande, men de är ännu dyrare, plus att man med tex reverb AXS gör bäst i att ha allt på AXS. AXS har jag ju på min nya Alma. Första intrycket är att det är rappt och så, men jag saknar lite "tryck känslan" från vanliga reglage. Jag känner liksom inte alltid om jag trycker eller inte. Särskilt reglaget man trycker på med pekfingret är väldigt lite respons på. Alltså jag vet inte om jag trycker eller inte. De är ingat problem på grusväg eller så men i skogen kan de nog va rätt störande och oraska en del felväxling. Jag har dock märkt att man kan växla både upp och ned med tummen och börjat gör det mer, den är lite bättre men fortfarande väldigt lätt att råka växla för mkt eller så.  

Reklam

Cykloteket fortsätter bomba ut bra deals i deras BLACK WEEK kampanj. Senaste var det 40% rabatt på alla Oakley glasögon! Det är inte man ser det, utan att det är en scam på facebook typ.


Jag önskar nästan jag behövde ett par glasögon... Men först ska jag ersätta min cykeldator.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar