onsdag 4 november 2020

Träningsanalys säsongen 2020

Nu har det blivit dags att analysera träningen under den gångna säsongen. Jag tycker det är intressant att se hur träningen sett ut. Eftersom den träning man gör i November och  December är sånt som gynnar kommande säsong så räknar jag från 1 nov till 1 nov.

Veloveiwer infographic ger en ögonblicksbild:


Total träningstid blev enligt Golden cheetah 496 timmar (408 2019), fördelat på månaderna enligt bilden nedan. Osäker på skillnaden men veloviewer kanske inte tar med styrka. Litar mest på GC i alla fall. Lila är 2020 och turkos är 2019:

Träningstid per månad 2020 vs 2019


Splittar jag upp det på veckor så ser det ut enligt figuren nedan.

Träningstid/vecka 2020

Riktigt nöjd att hålla så jämn hög nivå, några drop ner mot 6-8 timmar/vecka men det är ju ofta återhämtningsveckor eller så kan de varit någon lätt förkylning några av dagarna.

105 nya KOM (114 om jag räknar med de jag putsat på) blev det i år! Det var ju också ett mål jag satte upp när corona slog till. 

I figuren nedan plottar jag totala träningstiden varje dag, anledningen är att jag är intresserad att se hur många dagar jag har kört distanspass.Det blev 38 dagar (28 st 2019). Flera av dem är uppdelade där jag tex åkt skidor och cyklat "back to back" för att få ihop totaltiden. Det är 12 dagar där jag tränat mer än 4 timmar, mot 4 2019. 

Jag tittar i figuren nedan på hur mycket styrketräning det blev gjort under säsongen.

Styrketräning

Kring 30 pass och det ser ut ungefär som jag vill ha det, fokus under höst och sedan mindre under försäsongen och så inte så mycket under tävlingssäsong. Det ser ut ungefär på samma sätt för löpning och längdskidor. Inte lika många pass där dock. 

Ja, det var en enkel översiktlig analys av min träningsmängd under säsongen. Brukar ni titta tillbaka och analysera hur ni tränat?

Kom ihåg att skaffa ett träningsprogram också när du ska dra igång din vinterträning! 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar