tisdag 17 maj 2022

Ingen cykel i sikte - men nya fina delar

Orbea lyckas inte leverera någon cykel till mig i år. Den blev uppskjuten till Oktober och därmed avbeställd. 

Lite surt men jag har som varit mer och mer inställd på det.

Så nu blir det att rusta upp min nuvarande trotjänare istället! Började med att sätta på en ny kassett från Garbaruk i helsilver, 10-52T. Kommer även börja med helt nya XTR kedjor för i år. Har än inte nött ut någon kedja mer än 0.5% sedan jag började med wax, men känns fint att börja med nya kedjor på ny kassett.

Garbaruk 10-52

Passade också på att byta däcken inför Lida Loop till Pirelli Scorpion XC RC 2.4" som jag fått för test från @cykelgaraget. Det är riktigt snyggt med de gula loggorna på däcken, blir racigt och de väger både mellan 690-700 gram, helt enligt spec.

Jag mätte upp monterad bred och höjd och det var väldigt samma lika som de Ralph/Ray 2.35" som satt på innan. Kör med korv bak. Tror RC blir bra kompromiss till långlopp då det ser ut att rulla lätt.


Jag hade ju tänkt göra "nya" cykeln svart/silver och hade därför köpt nytt drev, men nu sätter jag det på nuvarande cykel istället, blev rätt snyggt att matcha silver/silver mellan kassett och drev. Inspirerat av Dangerholm.Har beställt ett par silver trissor till bakväxeln också och hade Garbaruk haft en silver cage hade jag nog tagit det med, men fanns ej för XTR 12s.


Sen hade jag plockat ur tokens inför försäljning, så dessa satte jag tillbaka igen. Kör 2 fram och grön token bak (istället för rosa).Sen ska jag bara på med dropper-posten också, vilket kommer bli största lyftet, ser mycket fram emot emot det!

Slutligen ett litet mästerverk. Jag har nu ett samarbete med Intend BC som skickade deras styrstam Intend Grace XC. Den är 77 mm, -6 grader och väger 77.5 gram. Den känns overklig att hålla i och är, rent objektivt, vansinnigt snygg! 

Kika och köp här:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar