lördag 11 januari 2020

Vinterdistans

Idag var andra dagen jag varit ute i verkligheten och cyklat vintertid.

Inlägget innehåller annonslänkar för cykloteket.

Förra helgen var jag också ute, då var det väldigt halt med tunt snötäcke på blåis. Jag ramlade 200 meter från huset och har sedan haft en ond höft och småhaltat några dagar. Nu är det dock hyfsat ok. Det var ganska snöigt och det blev ett bra test för grejerna. Vintertightsen från Void fungerade riktigt bra, höll emot vätan fast det sprutade upp och fastnade snö på benen. Tightsen kan man köpa på annonslänken här Void Winter tights 2.0 (cykloteket)

Idag var jag alltså ute igen. -3 när jag startade och inte så halkigt som förra veckan. Fortfarande väldigt isigt men kylan hade lagt på ett liten friktionslager. Alla vägar var också grusade, mer eller mindre.

Mäktig himmel när jag drog iväg. 3 timmar var jag ute och ungefär 75 km, kanon att få in så fina pass! Grejerna håller fortfarande måttet. Skorna funkar super och jag frös inte nämnvärt trots att jag körde utan skoskydden. Detaljer om skorna kan man läsa i inlägget Review Lake MXZ 304.

Inga problem med kylan på benen heller nu när de inte var så kallt. De sitter inte så supertight runt benen vilket är skönt när de är lite kallt. Det enda jag retar mig lite på är att benen skulle varit 3-4 cm längre. Nu hamnar benslutet precis under skokanten, hade gärna haft lite mer marginal där.Första timmen trummade jag på lite "tempo" som slutade med NP på 250 watt. De kändes jobbigare än så men isiga vägar gjorde ju att jag tog det väldigt lugnt genom stan första 15 minuterna så de kanske inte blev en timme riktigt, sen alla backar blev de rulla för farten känns inte fin på spåriga isiga vägar. De resterande 2 timmarna tog jag det lugnare men i backarna tryckte jag fortfarande på och var flera gånger över 300 watt. Så ett distanspass med lite mer stress än vanligt.

Mustaschen tar vind!


Jag tog 1 bar efter 90 minuter och sedan en till vid 2:15. Tänkte återkomma med mitt resonemang kring energi vid långpass. Får se om det blir video eller blogginlägg.

Jag tog slut.
Jag blev i alla fall ganska slut av passet så det kändes bra!

Sen såg jag att Cyklotektets tävling "Sveriges värsta paincave" som jag nämnde tidigare tagit fram några finalister. Jag kan säga att jag förstår att min aldrig hade haft en chans - De finns dem där ute som verkligen är beredda att lida i ensamhet och tysthet för att få in sin träning. Gå in och rösta på den ni tycker har den sämsta setupen! Jag röstade på "Fredriks cykelbod" där jag inte skulle vara så sugen på att träna =)

Sveriges värsta paincave - Finalister--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar