torsdag 13 augusti 2020

Sportdryck som sportdryck

Jag har ett samarbete med Umara. Inlägget innehåller också annonslänkar till cykloteket.

En annan sak jag noterat är att Umara gjort om smakerna i sportdryckerna. 1:0.8 har blivit lite surare, jag reagerade först och trodde den blivit dålig. Men har fått info att de anpassat smaken. Jag som gillar söt dryck tyckte den blev lite för sur. Men sen fattade jag. För träning blandar jag ofta svag koncentration. Typ 25-50 gram i en flaska och då blir smaken rätt sur med den nya. Men om jag blandar upp 90 gram i en flaska så blir smaken toppen! Den är anpassad smakmässigt för att kunna dra i sig stora mängder över lång tid!
Smaken på 1:0.5 (tidigare namn 2:1) är däremot densamma. Det jag kommer göra är att jag kommer köpa hem båda sorterna. Så kan jag använda 1:0.5 som är lite sötare i låg koncentration när jag vill ha lite till distanspassen eller bara allmänt ha lite lägre koncentration och så använder jag 1:0.8 när jag verkligen till trycka på med kolhydraterna.

Ett tips då jag vet att många kör Umara. Men detta är enligt min smak och den är ju som bekant olika.

Sedan såg på Twitter att Asker Jeukendrup twittrade ut en studie som visade att hydrogel inte förbättrar varken prestation eller magproblem.


Maurten marknadsför sig ganska hårt med att de är världens enda hydrogel och så vidare. Varken jag eller någon annan säger at tderas kolhydrater fungerar sämre än något annat. Men till skillnad från vad de ibland framställer det som så fungerar det inte heller bättre än något annat. Det ska vara kolhydrater och du ska ha ca 60 gram från glukos och resten från fruktos beroende på hur mycket du ska dra i dig. Det är inte rocket science. Det fina med Umara är att de är så öppna med det särskilt via Prestera mera. De hävdar aldrig att deras produkter är bättre än någon annans. bara att de är baserat på nu aktuell forskning och 

Däremot om du använder maurten och det funkar för dig att få i dig mycket kolhydrater, super, grattis! Har du problem med magen så testa vetja! Men testa även andra märken, hydrogel har inget magiskt, inte som forskning kunnat visa än i all fall. Skulle de visa sig så kommer andra leverantörer också haka på.

Reklam

Cykloteket har kampanj med 30% på typ alla kläder (annonslänk cykloteket). Bland annat flera av de plagg jag tidigare tipsat om som gore-tex shorts och tights etc är på riktigt rea. Gore-tex shortsen var till och med billigare än då jag köpte dem!

Film SM XCO banan


Filmen nedan visar på ett bra sätt banan i Skatås. Om ni ska dit och köra notera att de kör inte neligt segmentet vid tiden 4:35 ungefär. De gör ju troligen rätt och segmentet är lite fel.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar