måndag 8 februari 2021

Kliande öron och hur ska de gå för Serneke?

Ni har säkert sett att Ola Serneke, VD på Serneke, är i blåsväder. Jag blev direkt lite orolig för vilka implikationer detta kan få för Serneke-Allebike och deras världscup-satsning!

Mr Serneke har alltså från ett flertal anonyma konton varit inne på aktieforum och skrivit positivt om bolaget. Detta är direkt olämpligt och kan i vissa fall innebära brott vilket ekobrottsmyndigheten utreder. Det har skett vid flera tillfällen och från flera konton. Hur detta slutar är oklart, men det är inte osannolikt att han kommer bli tvingad att avgå för att rädda bolagets rykte. 

Som vid alla cykelsponsring från företag är det oftast en cykelintresserad ägare eller VD som står bakom. Då cyklingen annars, särskilt nationellt, är för liten för att locka bredare intresse. Det jag funderar är hur det påverkar teamet Allebike-Serneke om Ola tvingas sluta? Har de redan ett långt påskrivet avtal med bolaget Serneke eller är det år för år? Med en ny VD kanske man ser över sina satsningar!? 

Man vill ju inte ställa frågan till tex Emil och sätta honom i kläm. Vad ska de säga? Men nog skulle jag vara lite nervös i deras sits. När huvudsponsorn är ute på djupvatten och på hal is och så vidare. Hoppas inte stödet är så personberoende så satsningen kan fortsätta över flera år, som också krävs för att nå det man vill.
Träningen

I min egen träning avslutade jag precis en lugnare vecka, bara ett par korta intervaller och ett styrkepass som kvalité och resten bara lugn mängd. Blev ändå drygt 9 timmar vilket är bra. Ska jag nå målet 45 h/månad så kan jag inte släppa ner volymen ens på lugna veckor för då måste de stora veckorna ha så väldigt många timmar för att kompensera. Nu speciellt februari som har färre dagar så ser det rätt kärvt ut. Det är 3 veckor kvar och jag behöver snitta 12 h/veckan. Det är inte säkert jag löser ut det för det är lite uppkommande kalas på helger osv som gör långpass svårare. 


Det är ju en rätt motig period, länge kvar till nån som vårfeeling. Mörkt och eländigt. Försöker visualisera lite tävlingar och känna känslan när man tvingas släppa - eller känslan när man bara biter sig kvar oavsett fartökningar. Den känslan jagar man som en blodhund och då är det bara att se till att göra jobbet. Tränar man mer blir man mer robust och lägstanivån höjs.

Tänk sen när man kan glida ut en ljus och varm sommarkväll och cruisa runt i korta kläder? Hur var det ens? Försöker minnas? Att de inte tar 28 minuter att kläa sig och fixa med alla lampor och handskar. Ja, man börjar längta rätt ordentligt. Känns bra att det bara kan bli bättre från nuläget =)

I övrigt börjar jag fundera på att buffra upp beta-alanin igen. Förra året hade jag redan buffrat fullt vid den här tiden. Har väntat lite då risken att säsongstarten blir senare inte är obefintlig. Den buffringen kan ju ge nån procent på nivåerna så det är ju fint att kunna få lite skjuts om man börjar plana ut. Samtidigt om man kan träna på 1% högre nivå hela tiden så är ju det det stora vinsten så det finns nog inget skäl att inte buffra upp redan nu. Mer än att slippa att öronen kliar en gång per dag. men med mindre doser oftare går det ju lösa.

Generellt har jag än inte börjat köra riktigt hårt och jag kör lite mindre hårda pass än jag gjorde ifjol. blir nog i snitt ett intervall mindre varje vecka, det känns i alla fall så utan att jag kollat närmare. Vill liksom ha lite kvar att öka träningen med fram på vårkanten. För volymen som jag tjatar om kommer jag troligen har svårt att öka nämnvärt, även om varmt och ljust gör det lite lättare förstås. Men här fram i mars så blir det dels mer anaerob tolerans och så mer pass där man "går för det" och testar gränserna. Nu ligger jag oftast med kontroll, vilket känns rätt bra i långa loppet. Man kanske tappar någon promille på ett pass men i längden är de bättre att hålla ihop helheten och motivationen. 

I veckan blir det dock en vo2max vecka med fokus på just dessa intervaller, i kanske 3 pass. Börjar ikväll med 4x9 min 40-20 är tanken, får se hur jag överlever en sån sak. Som mest hittills kört 4x6 min i år. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar