lördag 8 januari 2022

VO2max 4x8-4 min 40-20 och digitalisering av träningsprogram

Tänkte göra en sån där klassiskt inlägg och beskriva ett pass, gjorde mer sånna tidigare.

Fick en bra vision för det pågående träningsblocket. Det blev tvärkallt nu här, kring -20 i 3 dagar enligt prognos. Så istället för att jaga volym kommer jag trycka in lite VO2max fokus nu, ett par intervallpass på rad och sedan när det blir mildare igen ta tillbaka volymen. Det kommer matcha rätt bra med detta block som tar slut på onsdag.
m
Gårdagens övning blev 4x8 minuter 40-20. Jag lade 40 sek på 410 watt och 20 sek kring 220 sek. Snitt över hela intervallen på 8 min blev kring 350-360 watt, men snittet säger inte direkt allt i sånna intervaller, för man kan nå samma snitt på olika jobbiga sätt.

För att slippa hiva viktskivor styr jag med kadens, så vilan ligger jag kring 55 kadens och 100 kadens på arbetsdelen. Blir lite speciellt för man måste varva igång bra när man ska upp igen och det är lite svårt att komma ned och vila på 20, men de funkar.

Pulsen och kadensen visas nedan, tyvärr fortfarande ingen effekt in digitalt. Funderade på att försöka fixa någon i golden cheetah för att skapa en effekt-signal, men det blir nog för mycket jobb för att vara värt det.


Två sista 8:orna snittar jag tröskelpuls och fick totalt 16-17 minuter i pulszon 5, rätt bra! Kom aldrig ner under tröskel sista halvan av blocken.

Nu blir det några liknande pass i några dagar till får jag se hur kroppen gillar det. Inte kört nästan något alls VO2max hittills.

Träningsprogram digitaliseras

Man kan via intervals.icu coacha folk, man kan skapa och spara träningspass och man kan också skapa träningsplaner. 

Detta tycker jag var intressant så ikväll har jag börjat lägga in passen från mina träningsprogram.

Blir en del manuellt fix att mata in allt, men det blir rätt snyggt när man får in hela planen. Nya som köper programmen kommer eventuellt få möjlighet att få programmet delat till sig via denna plattform också, tillsammans med dokumenten.

Jag blev också rätt sugen att skapa ett helt nytt program baserat på 16:5 block, men jag ska köra några sådana block själv först så jag vet hur det känns och funkar. 

Funderat på att skapa ett Sweetspot-program för att brygga mellanperioder osv. Sen såklart blir det ett polariserat med ny blockstruktur. Sedan har jag också skissat på ett tävlingsförberedande program som siktar mot en nyckeltävling. Men då blir det troligtvis utomhus och andra typer av pass så det kräver lite mer än inomhus/vinterträning.

Vem vet, kanske blir det faktiskt coaching också, skulle nog funka rätt bra via intervals.icu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

3 kommentarer:

 1. Jag testar också intervals.icu efter tips från dig, riktigt bra tycker jag.
  Har du sett att man automatiskt kan få fram CP, w prime och estimerat FTP? Behövs iofs effekt för det såklart.
  Tänkte köra lite test efter lite vila nästa vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det finns massor av användbara grejer. Gillar detta att man kan klassa sin träning baserat på tid i zon automatiskt, så man ser om man vekrlilgen tränar som man tror.

   Radera
 2. Kört det ett bra tag nu och är supernöjd med plattformen 🤌

  SvaraRadera