fredag 7 januari 2022

Trött av träning

Tränade till mig en vilodag! 

Blev 9 dagar med rätt bra träning. Varav 4 dagar var intervaller och 1 dag styrka. Visas nedan. Sista passet var tänkt vara något ännu mer kryddigt, men jag hade inte huvudet att börja dansa på knivseggen utan det blev en mer gnet pass med 8x8-2 min sweetspot, ville ha in belastning. Men då hade jag i åtanke att jag planerad vilodag dagen efter. Man känner ju när man börjar vara allmänt trött och trög i träningen då är det oftast mer värt ta en vilodag. Men då kan man ju passa på just innan att köra ned sig lite. Tror ju egentligen den typen av pass 8x8 ss ger mycket trötthet i relation till träningseffekten. Då är ju egentligen bättre med 4x8 min en bit över tröskel, eller någon av de andra varianterna av stressad tröskel. Men de kräver lite mer fokus, så ibland kan gnetpass också ha sin plats.

Men, baksidan med att köra extra hårt dagen innan vilodag är att då behövs vilodagen ibland enbart för att återställa den tuffa dagen innan, och efter vilodagen är man alltså på ungefär samma nivå av trötthet som innan. Man vill ju att man efter vilodag ska vara lite piggare och peppad igen. 
Den som är vaken undrar kanske vad detta är för någon mjukvara jag visar upp här. Efter att se en screenshot på Wengelins instagram och en följdfråga från min sida så blev jag tipsad om https://intervals.icu/. Det är en gratis träningsplattform som kan hämta data från strava eller garmin.

Jag har bara precis tankat över träning dit och ska utvärdera det lite och se vad jag tycker. Det är ju såklart bättre än både garmin och strava. Men jag jämför det mot golden cheetah främst, eller tex todays plan eller training peaks. Golden cheetah är ju det kraftfullaste verktyget men kräver också en del eget fixande för att funka optimalt. 

Så det vore elegant att ha något mellanting med lite mer förberett men ändå lite bra features. Så jag kommer köra intervals.icu lite parallellt och se hur jag tycker det funkar, vilken typ av analys man kan göra samt hur lättanvänt det är. Översikten på passen är rätt trevlig i alla fall, och framför allt anpassningsbar!Nu, vet jag inte, det känns som jag hade minst 2 grejer till jag tänkt nämna, men kommer inte på vad de skulle kunna vara nu. Återkommer =)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

1 kommentar:

  1. Intraday data delayed a minimum of|no much less than} quarter-hour or per change necessities. The contract for a new new} guide is safe, however he has even much less ideas in his thoughts than cash in his pockets proper now. The employment hunt for the transition leads proper into the past. Jack accepts a job as a croupier in a casino, a job 온라인카지노 he remembers from his childhood in South Africa.

    SvaraRadera