fredag 4 november 2022

Down and out

Har haft ett par riktigt tunga dagar nu.

Förra veckan fick jag feber då jag var ensam hemma med barnen med frun på jobbresa. Ni som vet ni vet vad den kombon innebär. 

Blev bättre efter 3 dagar och var på måndagen redo att börja träna, då hade jag redan väntat 1 dag längre än jag ansåg nödvändigt eftersom vi varit på resa till brorsonens 1-årskalas och jag inte orkade krångla med att ta med träningsgrejer. 

Hade lite lätt huvudvärk på måndagen men tog alvedon och for till squashen på kvällen, Det man kan säga om squash är att det är inte svårt att ta i. Man bara jagar bollen och eftersom det oftast är match så är det liksom tävling också. Jag skulle knappats orka driva pulsen så hårt på ett intervallpass på cykeln. Skulle nog behövs motsvarande 2x24 min 3-1 eller kanske 5x10 min 40-20 och då med commitment. De blev 80 minuter varav 30 i zon 5 och ytterligare ca 25 min i zon 4. Okej, det var inte jättesmart att ha som första pass tillbaka från sjukdom. 

Om det berodde på det eller inte är svårt säga. Men under natten sedan så hade jag svår huvudvärk och yrsel. Behövde sätta mig upp i sängen och bara sitta vaken. Hann fundera på vad jag skulle göra om det blev värre, Elin kan inte skjutsa mig till sjukan med barnen tänkte jag. Det behövdes inte men jag säger det för att förmedla hur illa jag mådde. Sedan måndag, tisdag och onsdag hade jag skaplig huvudverk och feber som kommit och gått. Har inte kunnat sova på nätterna med feberdrömmar och huvudvärk. Det märkliga att de har kommit och gått över dagarna, jag har nämligen kunnat jobba hemmifrån ett par timmar på dagen och tänkt att nu vänder det jag är ju frisk! Men sen blivit sämre igen.

Faktiskt varit sådär sjuk att man inte först och främst funderar på att kunna börja träna igen, som annars alltid är fallet. Utan faktiskt bara brytt mig om att kunna börja leva normalt och inte bara ligga och titta rakt in i väggen för att inte få huvudvärk. 

Kanske var de covid, kanske inte, jag tycker faktiskt det börjar vara en icke-fråga nu. Jag var sjuk. I helgen nu skulle vi vara lediga torsdag-fredag och åka till mamma och pappas  stuga i fjällen, men jag fick skicka iväg familjen utan mig då jag fortfarande på torsdagmorgon hade 38.9 i feber. Nu idag fredag har de äntligen vänt och jag har inte feber på morgonen och kunde sova utan upprepande, maniska och psykadeliska drömmar. 

Men nu kommer jag ta det väldigt lugnt med träningen några extra dagar. Och kanske först köra några lättare styrkepass som inte belastar centralt. 

man ska alltid ha en bild i blogginlägg och istället för att ta den på min säng som är som en blött fläck av svett så valde jag denna från "before the fall".

Stavgång i backe är riktigt bra träningsform! Synd de inte går att genomföra hela vintern igenom på samma sätt. Jag brukar köra hela backen upp i olika tempo beroende på pass.  Antingen får det ta 4:20 upp och då kan man gå nästan hela tiden utom där det är helt platt. Då blir det kring tröskel/SP. Annars kan jag trycka på och ta mig upp kring 3:30 och då får man sprätta på även där det lutar bra uppför, då blir det mer vo2max. Sen joggar man ner på 4-5 minuter och upprepar.


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

1 kommentar: