söndag 23 februari 2020

Återhämtad och redo att "skicka på"?

Veckan som gått har varit en lugnare period och nu är det dags att skicka på belastningen igen.

Inlägget innehåller annonslänkar för wiggle.

Det blev en jättefin återhämtningsvecka för mig. Precis som jag gillar att modellera dem. Hel vila på måndagen. Sedan 2 h lugn skate på tisdag följt av ytterligare 90 minuter lugn cykling på onsdagen. Så många lugna dagar på rad tar jag aldrig annars så det var skönt. Sedan torsdag blev det intervaller, jag vill alltid ha med intensitet även i lugnare veckor för att inte släppa ner helt. Det blev 8x3-1 vilket är färre än jag normalt kör. Men ändå på 365 watt så bra tryck.


Fredagen så följde jag upp med ett hårt styrkepass i gymmet. När man inte har några kommande intervallpass att ta hänsyn till så passar jag gärna på att riktigt dräpa benen i gymmet och bygga in lite styrka. Det blev ett bra pass med 7x5 benböj på tunga vikter som huvudnummer. Sedan körde jag också viktade pull ups 4x5 stycken med mellan 5-10 kg viktskivor. Med den vikten orkade jag inte alla 5 varje gång, perfekt för att bygga styrka alltså.

Som avslutning på det passet körde jag en övning jag sett att toppfysik kör med. Skorpionbrygga. Den är grymt jobbig och rätt svår att genomföra stabilt. Den kommer jag ta med fler gånger!

Skoprionbrygga

Sedan lördagen så körde jag ett väldigt fint distanspass i solen!Det här med att leta "explorer tiles" i veloviewer har gjort att jag blivit mycket mycket bättre på att leta och hitta småvägar att utnyttja för att få ihop fina rundor. Istället för att ta storvägarna så krånglar jag på små genvägar här och där, superfint! blir ännu bättre till sommarn då man inte begränsas av plogning. Några nya "tiles" fick jag ihop på passet också =)

Veckan avslutades med en till vilodag, men jag passade dock på att ta en lugnt återhämtningspass på 1 timme i distanstempo på skidorna.

Att modellera en återhämtningsvecka på det viset, börja väldigt lugnt, sedan lite intensitet och kvalité i mitten följt av lite mer lugna pass tycker jag funkar bra. Då är man ändå fräsch tills dess att nästa block rullar igång.

Annons

Wiggle har bra erbjudande till nya kunder, klicka nedan!Ett tips om man letar fynd är att spana in deras cykeloutlet:

Wiggle - Outlet Cykel--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar