lördag 15 februari 2020

Man måste vara galen i XCO

Litet poddtips, samt tankar om tävlingar.

I veckan så var Emil Lindgren med i konditionspodden och det blev ett väldigt givande samtal tycker jag. Helt annat innehåll än när han var med i Cykelwebbenpodden så jag rekommenderar verkligen att lyssna på detta också!

Här är en länk annars såklart lyssna via er podcast-app:
https://soundcloud.com/konditionspodden/s04a20-mountain-bike-cykling-med-emil-lindgren

Det var väldigt intressant att höra om lite mentala bitar, känslor av krav och mer om karriärens upp och ned.
Ett citat från Emil som fastnade hos mig var

"Man måste vara galen på slutet, i Olympisk distans. Man måste vara tokig." - Emil Lindgren

De där tycker jag mig även i andra lopp där det handlar om pallplaceringar. Bara på loppen i norrland så krävs det ofta någon extra på slutet för att vinna. Alla är så starka att det sällan är möjligt att bara köra ifrån alla andra genom en jämn och hög fart. Utan det krävs att ta lite chanser och verkligen våga gå all in vid något tillfälle långt in i loppet. Det känns läskigt då man kan vara rädd att bränna sig. Men det fina är att alla som ska med måste ju göra samma arbete så alla tar lika mycket skada. Sen den som är starkast för dagen är ju det oavsett tillslut. Men där har jag fortfarande mycket att lära i det avgörande ögonblicken där man måste fatta bra beslut och verkligen kunna ta sig själv till gränsen när man redan är slut. Man får helt enkelt vara lite tokig!

En annan liten nyhet är att cykelkraft återuppstått. Det såldes ju till spobik men kommer fortsätta verka under den gamla hemsidan. Nu återstår väl bara att se hur det blir med tillgången på varor. Det ekade ju väldigt tomt i hyllorna på slutet innan konkursen.

Vad gäller träningen så ska håller jag nu på avsluta det här träningsblocket så jag driver lite belastning nu på slutet. Idag 3 timmar där första två timmarna var på skateskidorna. 1 timmen åkte jag på med bra tryck och sedan lugnare andra timmen. Avslutade med 1 timme i pulszon 2 på monarken. Då var jag redan ganska mosig från skidåkning. Under passet fick jag i mig ungefär 100 gram kolhydrater i sportdryck + en halv bulle. Får se vad jag får till för sista pass i blocket då vi även ska till Ikea i Umeå imorgon. Något ska jag köra i alla fall, än om jag vet hur de kommer kännas på kvällen när man kommer hem...--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar