onsdag 19 februari 2020

Drev och kedja - Så blev det!

För en tid sedan grötade jag ned mig i möjliga val kring drev och kedja inför 2020. Nu har jag landat och så här kommer jag köra!

Efter en tids funderingar och undersökning av kedjelinjer på olika drev samt clearance på nya cykeln (ännu inte officiellt, men jag har svarat på direkta frågor) så föll valet tillslut på Garbaruk. Jag har kört med dem 2019 och varit mycket nöjd.

Inför 2020 har de dessutom ställt upp med ett litet samarbete där jag handlar till rabatt i utbyte mot att dela med mig av mina erfarenheter.

https://www.garbaruk.com/

Jag köpte 2 drev ett 38T och ett 36T, båda ovala och båda för cinch och boost. De har en variabel kedjelinje vilket gör att 36T har 53.7 mm och 38T har 54.4 mm. Det blir perfekt för då behöver jag inte brickor för att flytta ut 38T från ramen utan den ska gå på ändå.

Garbaruk 38T och 36T Oval 

Dessa drev fungerar med både Shimano XTR 12s kedja och andra 12 s kedjor. Så jag slipper fundera på det och kan alltså använda både mina inköpta och vaxade KMC kedjor (inlägg vaxa kedjor med molten speed wax) samt den XTR-kedja som sitter på cykeln vid leverans.

Att de blev ovalt baserades på att jag gillat känslan, jag får tåla att effekten blir lite skev.

De släppte 38T precis medans jag hade kontakt med dem så de passade ju helt perfekt. De är omdesignat dreven något.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar