tisdag 23 juni 2020

Dethroned

Här om dagen tappade jag 3-4 KOM till 2 olika personer på samma kväll. Något surt när man blir spammad med "Dethroned" mail! Det verkar som konkurrensen har noterat att min tider inte är ointagliga på de kortare segmenten. De mellan 30-90 sekunder är de där det alltid är jämnast motstånd här i stan. 

Jag får skylla mig själv då jag började det hela genom att plocka några KOM från båda dessa herrar tidigare. Det är egentligen bra för då blir de lite mer intressant att köra korta produktionsintervaller, vilket jag annars inte föredrar vilket givetvis är del av anledningen varför jag inte har så bra tider där.

Men jag låg inte rätt till i träningen för att köra dessa intervaller stravahets direkt utan måste köra ut lite belastning efter några bra pass i helgen som var, bland annat 3.5 h med 4x6min 40-20. Sånna sitter i kroppen. När det gäller KOM så har man inte så många 1 minutare i sig på max innan man börjar stumna. Kör man vanliga intervaller så kan man köra fler på en liknande effekt, som då givet är lägre än max. 

SM XCM inställt

Sen blev det nu klart att SM i Ludvika också ställs in, det var ju väntat men ändå tråkigt, det var väl den sista utposten av hopp för en tävling i sommar. Nu får vi se hur det faller sig med SweCup och Sm under höstens helger. Lite kluven inför det där, men det kommer nog i ett eget inlägg.

Utförsladd och hoppträning


I måndags var jag ute och laddade på några utförssegment och det gick bra med 3 KOM där, men den brötigaste var riktigt tuff med 100 mm slag. Bara välja linje och sen hoppas grejerna håller, kunde aldrig bedöma varje enskild sten i den farten så det blev rätt tufft. Hade 1.7 bar i bakdäcket för att slippa genomslag, 1.4 bar fram. Kommer inom kort testa köra med inserts bak för att komma ned i tryck och ändå skydda fälgen.

Efter stigladd så cyklade jag till Skellefteås nya Bike Arena (https://megafonen.nu/2020/06/snart-star-skandinaviens-storsta-cykelpark-klar-i-skelleftea-sa-ser-den-ut-unik-anlaggning) och övade på hopp och dropp. Fixade nu alla dropp i den röda banan, se bilder från största droppet nedan.
Jag körde också i hoppbanan i själva "parken" och körde en del platåhopp, helt perfekt att kunna träna på detta nu! Det finns också längs banorna flera "dubblar" och de mindre fixar jag utan problem men några i den röda banan är stora och kräver god fart samtidigt som de är kurvor nära efter så där behöver jag öva mer innan de sitter. Superkul och utvecklande!

Det hade varit roligt att göra en film längs röda banan men jag kör ju oftast själv och har svårt att få loss någon filmare. Menar alltså inte goprofilm utan faktiskt filma när jag cyklar.

Dämparinställningar


Nu har jag också äntligen fått hem en platt hylsa på 26 mm så jag kunnat sätta i mitt extra token i gaffeln, nu har jag en storlek större token i bakdämparen och 2 token (1 extra) i gaffeln, blir intressant att se om jag upplever någon skillnad. Har SAG till samma som tidigare ungefär. Men jag gjorde en mer enhetlig metod för att sätta SAG nu. 

Stillastående lutande mot något. Först sittande gunga till och sen trycka ned gummiringen och så hoppa av försiktigt bakåt. Sedan också stående i "utförs-ställning". Med 75 PSI och 2 tokens får fick jag 20 mm stående och 16 mm sittande. Kommer börja där. Ett tips när man sätter SAG är att dels upprepa mätningen några gånger så man ser att man upprepar samma värde. Samt att när man hittat "rätt" också testa typ 3-4 PSI upp och ned för att se hur det påverkar SAG.  

Nej, nu måste jag iväg och träna, har inte bestämt om det blir någon hårdkörning eller inte, känslan är njae. Men man vet inte, listan på KOM blir inte kortare av sig själv.--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar