tisdag 30 juni 2020

Det bästa för ditt ass? - Chamois creme 2 way shooot out

Kort inlägg om Chamois creme. Jag har bara testat 2 olika, men det är två att de jag hört mest bra om!

Jag har inget samarbete med någon av dessa leverantörer men inlägget innehåller annonslänkar till wiggle.

De jag testat är Assos Chamois Creme och Squirt Barrier Balm. Jag tycker man bör ha en bra chamois creme att tillgå nu och då! Min första burk har räckt mer än ett år så det är en låg kostnad. Men då använder jag den inte jämt såklart. Utan oftast om det är längre distanspass eller blött väder. Vid längre pass inomhus har jag också använt det.


Assos Chamois Creme och Squirt Barrier Balm

De har båda samma syfte, minska friktion och begränsa bakterier och infektioner i huden. Men jag blev väldigt förvånad av hur olika karaktär dessa två har. 

Assos är vit och "lätt". Den känns sval och är mycket lätt att jobba med. Squirt är betydligt mer "smetig" och är tjockare i konsistensen. Men det är ändå helt okej att applicera, dock inte lika lätt som Assos. 

Under själva cyklingen så har jag inte direkt märkt någon skillnad i upplevelse. Jag har inte haft problem med skav eller infektioner. Jag märker dock av den minskade friktionen (med båda) när jag man kör långt framför allt vilket är rätt skönt när man sitter och flyttar runt på sadeln en del.

Jag upplever kanske att Barrier Balm håller längre tid eftersom den är klart mer kletig och tjockare.

Jag tycker båda är bra och när jag hunnit vänja mig mer vid Barrier Balm kanske jag kommer föredra den men i nuläget så föredrar jag Assos Chamois creme eftersom den är så smidig att använda och känns lätt och sval.

Köp produkterna här

Assos Chamois Creme (Annonslänk wiggle)

Squirt Barrier Balm (Annonslänk wiggle)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar