söndag 28 juni 2020

Strava-rapporten

Andra skriver om Zwift och jag skriver om Strava - välkommen till 2020!

Efter att plockat ut en lugnare dag så var det i onsdags dags för att göra något åt ett antal segment ute mot kusten här. Hade plockat ihop 5 segment jag ville försöka ta KOM på. Det var 3 stycken som kändes extra viktiga och 2 som fick vara sekundära.

Jag var nervös innan och tog U intend shot innan jag jag la barnen för att vara pigg när jag skulle iväg. Värmen och dålig sömn gör att jag är rätt slö under dagarna och nickar ofta till under barnprogram och känns inte alls laddad för prestation. Men shoten samt när man får komma ut på cykeln så piggnar man till förvånansvärt bra.

Första var det 2 stycken segment kring 2 minuter drygt. Sedan en på 10 minuter och så två stycken kring 5 minuter på slutet (som inte var lika viktiga).

Segment 1 - PB Effekt

Den första är en stenig backe, "Rullstensbacken upp", som först är brant och sedan planar av, värsta sorten då man måste växla upp och hålla trycket när lutningen avtar! Totalt 60 hm.KOM låg på 2:45 och mitt rekord från 2017 var på 3:15. Jag körde mot livesegment och tittade inte på effekten. Det störiga med livesegment är att den pendlar oftast för mig mellan att vara 1 sekund före och 20 sekunder före och 5 sekunder efter osv. Så man kan inte direkt lita på den. Men jag matade de som fanns och sluttiden blev 2:31 med en snitteffekt på 513 watt.

Effekt och puls under segmentet

Snitteffekten över 2:43 blev också 508 watt vilket trumfade mitt maxtest från här om dagen med några watt. Kul! Det ger en rätt stabil siffra på det tidsspannet med två test så nära varandra i tid och effekt. 

Segment 2 - Hög fart utför

Nästa segment är en grov och stenig traktorväg som lutar lätt utför och tar kring 2 minuter. KOM var 2:05, mitt rekord var 2:16. Även denna lyckades jag dunka ned till 1:59 till en snitteffekt på 498 watt och en snittfart på 41 km/h. Den var viktig eftersom den ingått i Kraftloppet många år och det är därför många som kört den, så den ger bra poäng till min Veloviewer score som i nuläget är 98.840. Den kunde nog varit högre om fler cyklade på segmenten där jag har KOM. När de är bara 20-30 stycken som kört vissa segment spelar de ingen roll hur snabb man är, det ger inte så bra poäng ändå.

Segment 3 - Grusvägsrally och kapacitet

Denna var jag mest orolig för. Det är en 6 km grusvägssträcka som ingått i Kraftloppet tidigare år. KOM är från 2015 då Samuel Brännlund och Jan Lundman troligen låg tillsammans då de har tider inom 1 sekund från varandra. Ni som vet ni vet. Dessa herrar kan mata! Jag förutsätter att de hjälptes åt något sånär. KOM är 10.19. 
Jag växlade här lite mellan livesegment och att se effekten. Siktade på 380 watt snitt ungefär och hoppades de skulle räcka. Skulle ju ha några fler intervaller efteråt så jag ville ha lite kontroll. Snittet landade tillslut på 375 watt över segmentet och tiden - 10:20! och alltså en sekund från KOM. Hade jag kollat mer på livesegmentet hade jag nog fixat det så jag får åka dit en annan gång och verkligen trycka till de där sista. Snittpulsen blev 168 slag.  

Ändå bra tryck av herrarna att ligga och trycka 370-380 watt under tävling, även om de var så att de körde "partempo" just där.

Effekt och puls över segmentet

Segment 4 och 5 - Wrap up

De avslutande segmenten var jag inte så säker på att någon snabbare åkare verkligen kört hårt på och det visade sig att så var det nog också. Det 4:e var också grusväg men denna tog bara 5 minuter och jag höll ungefär samma snitt som på den längre, 374 watt. Det gav KOM med nästan en minut.

Den absolut sista är en riktigt bra stigning på kring 80 hm. Den är också rätt brötig och har körts som endurobana åt andra hållet. Jag var nu rätt mosig i benen och då jag ganska snabbt såg på livesegmentet att jag fick en hälsosam ledning så dräpte jag väl mig inte riktigt. Den som hade det är inte långsam men hade nog inte gett 100% riktigt. Snitteffekten 360 watt i kring 5 minuter. Men den är så brötig att de är svårt att hålla så hög effekt som i de andra, men ändå. Denna är inga problem förbättra, så kan man säga.
Har samlat ihop ett bra gäng KOM hittils i år och fler ska det bli - Gotta cath them all!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar