söndag 17 november 2019

Maxtest VO2max - Padilla-test

Då hade jag bränt av ett maxtest att ha som referensnivå nu när träningen börjar rulla igång på allvar.

Var inte inställd på någon stjärnsmäll direkt med tanke på att tröskeln var rätt låg vid det testet. Tog 100 mg koffein nån timme innan eftersom jag skulle starta sent när barnen somnat.

Beskrivning av testet finns som vanligt på länken nedan
Intervaller - Baseline-tester - VO2max Padilla-test

Testet rullade på precis som jag räknat med 330 W som första ramp över tröskel, men den går oftast bra och även så idag. 365 W är första rampen där man får bita ihop lite, men jag blev ändå glatt överraskad över det gick relativt lätt. Det är ju jobbigt såklart men det var inte så där att jag behövde gräva rejält djupt för att fixa den rampen.

Fighten är som det alltid blir för mig med 400 W rampen. Beroende på statusen så är man mer eller mindre sliten inför 365 och när den varit tufft hinner man aldrig få bort någon syra på 1 minuts vilan och går stum tidigt i 400 W rampen. Men första minuten gick ändå helt okej på 400 sen började det brinna bra i benen och från 1:30 var det långa sekunder. När jag passerat 2 min så var de survival-mode. Lyckades slita till 2:24 vilket jag ändå får vara nöjd med.

Det ger en Wmax på 386 W, ett syreupptag på 4.84 l och VO2max således 71.17 ml/kg/min vid en kroppsvikt innan testet på 68 kg (68 morgon också). Formeln för hur man räknar ut syreupptaget hittar ni i det länkade inlägget längre upp.

Pulskurva för Padilla-test

71.17 ml/kg/min måste jag ändå vara nöjd med så här tidigt på säsongen. Det saknades 46 sekunder för att komma lika långt som jag gjorde i slutet av april -19. Och jag tror absolut jag kommer kunna lägga till 46 sekunder tills dess, det kommer i alla fall vara ett av mina prestationsmål under vintern. Då var jag visserligen lättare också, men jag är för stunden rätt nöjd om jag kan ligga stabilt mellan 67-68. Balanserar kring 68 nu så ska väl ner lite mer och sedan stabilisera där.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar