lördag 14 december 2019

Uppgraderingar och uppdateringar av bloggen

Jag har gjort lite små förändringar av bloggen för att göra det lättare för er läsare att hitta fler intressanta inlägg än de som ligger på startsidan.

När man läser inläggen på via desktop så ligger det nu mera precis ovanför inläggets titel så kallade "breadcrums" som visar vilka kategorier som inlägget är klassat som. Det här inlägget ingår tex enbart i kategorin "Övrigt" som ni ser ovanför titeln. Det här gör att om man är intresserad att hitta fler inlägg i samma kategori som det inlägg man läser så kan man klicka på kategorinamnet och direkt komma till alla inlägg som ligger i den kategorin. Listan med kategorierna finns också en bit ned i sidofältet till höger.

Kategorierna:

Alternativ träning

Analysera träning
Träningsplanering

Tävling
Race Reports
Cykelvasan

Tester
Träningstips
Intervaller
Energi

Däck
Utrustning

Tröskel/FTP
VO2max
Distansträning
Styrketräning

Övrigt

Jag har tidigare haft alldeles för många kategorier/etiketter för att det skulle vara användbart på något sätt så jag har nu kondenserat det till dessa 17. Men det är ingen definitiv lista utan jag kan nog omarbeta den något vidare också. Men jag hoppas det ska underlätta lite för er att hitta fler inlägg med särskilda inriktningar. Hör gärna av er om ni har något förslag på kategorier ni skulle gilla! 

Att kommentera inlägg gör man bäst på länkposten för inlägget på facebook-sidan Pulskurvan eftersom det där är lättare att följa och besvara kommentarer där, samt att även andra kan se och engagera sig i diskussionen. Kommentera gärna!
Precis som tidigare ligger det längst ned under inlägget ett antal andra inlägg som bedöms kunna vara intressanta baserat på det inlägg som man just läst. Där kan man också klicka sig vidare om man ser något intressant! VIa mobil finns det inte 2 förslag men i all fall 1 förslag dyker upp. Men scrollar man ner längst ned på mobilversionen så ser man nu mera till de 5 mest populära inläggen de senaste 30 dagarna, detta fångar upp intressanta inlägg man eventuellt missat.

Reklam

Jag också lagt till reklam i bloggen. Syftet är framför allt att täcka kostnaden för domänen pulskurvan.se

Dels är det affiliate-reklam och där fungerar det så att bloggen får en ersättning i % när någon klickar på reklamen och sedan också köper något på sidan. Alla inlägg som innehåller sådana länkar märks längst upp med "Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för X".

Sen är det också Adsense (google-annonser) och där är det istället själva klicken som ger en liten ersättning till bloggen. Så varje gång någon klickar på en av annonserna så ger det ett bidrag till bloggen på några kronor, oftast kring 1-2 kr. Google placerar själva ut annonserna automatiskt på sidan vilket ibland ger lite tokiga placeringar. Adsense-annonser är sådana att man också lämnar bloggen eftersom de inte öppnas i ett nytt fönster. Det är alltså smartast att klicka på en annons när man läst färdigt och ändå ska lämna bloggen.

Utöver att klicka på reklam är ett annat sätt att stötta bloggen att gilla, kommentera och dela inläggen på facebook-sidan vilket ökar synligheten för inläggen.--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar