måndag 9 december 2019

Stressad tröskel 3-1:or och Sveriges värsta paincave

Dags att varva upp en ny träningsvecka!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för cykloteket.

Jag valde att göra det med 3-1:or som jag körde i 2 block på vardera 24 minuter. 36 minuter en bra bit över tröskel alltså! Är man nyfiken på en detaljerad beskrivning av stressad tröskel med 3-1:or så rekommenderar jag mitt inlägg:

Inlägg: Intervaller - Stressad tröskel 3-1 min

Jag har ju planerat att utvärdera bikarbonat och tänkte därför köra precis samma pass senare i veckan men då MED bikarbonat för att se om jag kan detektera någon skillnad - samt givetvis hur magen reagerar. Därför ville jag också ligga på en utmanande effekt vilket jag valde till 326 (3.4*96) watt vilket blir en bit över 105% FTP.

Pulskurva för stressad tröskel - 2x24 minuter 3-1:or

Tyvärr ingen kurva för effekten men snittkadensen visar att den låg perfekt på 326 watt i alla intervaller. Första blocket gick bara fint, i det andra blocket började det bli tufft de sista 4 intervallerna. Alla de sista 4 intervallerna hade också en snittpuls på eller något slag över tröskelpuls 167 slag. Maxpulsen i de sista 4 intervallerna låg kring 93-94% av maxpuls.

Tid i pulszon stressad tröskel - 3-1:or
Tiden i pulszonerna visar att det blir en redig stund i zon 5 för mig. Lite är det nog så att eftersom min form är långt borta så blir pulsvärdena lite högre. Det var inte så hemskt jobbigt som detta indikerar egentligen, men det är också det fina med mellanregistret mellan FTP och VO2max, lättare att ackumulera tid. För att få denna tid i zon 5 på VO2max-intensitet skulle aldrig benen klara.

Sen något helt annat, jag tyckte Cykloteket var riktigt kreativa när de hitta på sin tävling "Sveriges värsta paincave". Den som har den brutalaste och sämsta platsen där man kör sin inomhusträning har chansen att vinna en smart trainer från Elite med ett helt kit av tillbehör.

Läs mer om tävlingen hos Cykloteket TÄVLING - Sveriges värsta paincave

Vad tror ni, har jag någon chans? Visst är det lite stökigt i en aktiv tvättstuga men nån måste ju ha något värre, men man kanske ska skicka in ändå =)--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar