onsdag 25 december 2019

100% återhämtning

Inlägget innehåller annonslänkar för outdoorexperten.

Fokuserad träning - fokuserad återhämtning.

Hur många gånger i veckan har du tid att verkligen enbart återhämta dig? Att göra aktiviteter som inte kostar någon energi utan som ger energi och skapar förutsättningar för träning.

Jag kan erkänna att jag har ganska få stunder då jag inte fokuserar på något. Nu är de såklart mycket kring barnen så länge det är vakna. Sedan blir det oftast träning. Resten av den vakna tiden på kvällarna blir det ofta att skissa på något nytt inlägg till bloggen, om man nu inte har något hussysslor att lösa först.

Just nu är nog min högsta level av återhämtning när jag ser den nya Star Wars serien the Mandalorian. Det är den enda serien jag ser själv utan att sitta på monarken. Det är också en av få serier där jag lägger bort mobilen och faktiskt bara tittar på serien. Annars plöjer jag serier medan jag sitter på monarken men just de där gångerna när man dedikerat bara tittar på en serie och kan försvinna in i den verkligheten är fin återhämtning. Samma sak infinner sig när jag ser en riktigt bra film. Tyvärr är det ganska sällan, jag skulle säga max 1-2 gånger per år som man får se en ny riktigt bra film.Jag har börjat fundera hur jag kan strukturera tillvaron för att få mer av den här typen av 100% återhämtningsaktiviteter. Det kan ju vara många olika saker och såklart inte bara att se på tv. Hjärnvila tycker jag är en ganska talande term.

Hur många gånger i veckan har du tid att återhämta dig "fokuserat" dvs ofokuserat?

Nu under julledigheten blir det också lätt väldigt mycket flängande hit och dit vilket är trevlig men ibland blir det ingen direkt återhämtning. Man får försöka hitta stunder då man också hinner ta det lite lugnt.

Utrustningstips

Här om inlägget tipsade jag om liner vantar och nu ville jag passa på att tipsa om det bästa underställd du kommer att ha testat. Det är ett underställ i 100% merinoull. Tröjan Oasis Crew från IceBreaker. 

Jag har själv 2 stycken och gav även en i julklapp för den är så bra. Jag har alltså själv 1 med crew och en med krage. Båda i 200 fill. Detta är det underställ jag använder både vid hård träning på vintern/höst/vår och även vid andra utomhusaktiviteter i pulkabacken, slalombacken osv. Merinoullen blir inte kall även när den blir blöt och dessutom behöver den nästan aldrig tvättas då den inte luktar svett. Skulle aldrig vilja gå tillbaka till syntetunderställ. Snarare att jag kommer utöka garderoben med fler icebreaker-grejer. Är sugen på att skaffa en 260 fill att ha när man är ute och kör skoter tex. 

Hade jag inte två skulle inte tveka att köpa minst 1. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar