lördag 7 december 2019

Nya vintertights UTAN pad

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cykloteket.

Ni som följer mig på instagram vet att jag varit på jakt efter ett par vintertights UTAN pad!

Jag vill inte ha PAD i långa tights eftersom jag vill använda mina korta bibs under. Dels för att slippa tvätta de långa tightsen lika ofta samt att jag ändå vill ha lite extra isolering kring höften. Sen då det är så kallt att de behövs underställ så vill jag absolut inte ha detta innanför paden. Utan pad i långtightsen kan jag då lätt ta på korta bibs, sen underställ sen långa tights.

Nåväl det visade sig vara väldigt svårt att hitta bra vintertights UTAN PAD. Det flesta bra märken har bara haft med PAD, så jag kaske missat något varför detta skulle vara bättre. Det jag skulle kunna tänka mig är med pad och så loose fit shorts utanpå. I mitt fall blir det 3 lager med shorts. Men med vintertights är väl tanken att shortsen inte ska behövas oftast. Man kan ju också förstärka med benvärmare under, men det kan också bli lite klussigt kring knäna.

Det fanns några alternativ jag till slut valde mellan. Det var bl.a. Bontrager och Pearl Izumi. Sedan hittade jag på cykloteket en vintertight från Void som jag gillade. Det var också riktigt bra pris på dem så dessa har jag nu köpt in. Lite osäker på storleken men jag tror det blir bra, ska testa någon dag här då det passar!

Modellen heter Void Winter tights 2.0 och kostar nu(7 dec) 894 kr.


Vill du ha långa tights med eller utan pad?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

2 kommentarer:

  1. Kör med pad, blir det så kallt att underställ behövs åker jag skidor istället

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så har jag också gjort mest. Aldrig cyklat minus men i år tänkte jag försöka köra lite lägre temp även med cykel. Kanske framför allt fram mot vårkanten.

      Radera