onsdag 4 december 2019

Dubbeljackpot för de som gillar träningspoddar

I det senaste avsnittet av cykelwebbenpodden så deltog Mattias Reck och som vanligt blev det en riktigt guldgruva för en träningsintresserad!

Rekommenderar varmt att lyssna!

Det var väldigt skönt att han bekräftade en del av de tankar och ideér som jag själv bygger min Träningsplan 2020 på. Det är inte så konstigt då jag tagit mycket inspiration från Recks idéer jag snappat upp längs vägen. Så det är klart det blir lite rundgång. Jag lyssna mycket på vad han säger - lägger upp min träning enligt dessa grundprinciper - Lyssnar på Reck igen och han bekräftar då att det jag gjort är "rätt". Men han är ju proffstränare så det känns som få andra kan trumfa honom.Några av de saker som rimmar väl med hur jag lägger upp min plan var:

 • Stressad tröskel - hellre intermittenta intervaller typ 3-1 än att gneta 20 min tidigt i säsongen
 • Var inte rädd att köra på med högintensiv träning tidigt i grundträningen - innan nyår föreslogs en hård intervallvecka!
 • Styrketräning ger prestationsökning - men bör balanseras mot övrig träning
 • Periodisera in fokusblock mot specifika kapaciteter
 • Tog också upp "hard start" intervaller för att maximera tiden på VO2max som nyligen gjorde ett helt avsnitt om i Tyngre träningssnack (podcast: Hur du maximerar tiden vid VO2max).
Sen fick jag med en av min frågor vilket rörde laktatmätare - något Reck inte tyckte var värt det. Hmm inte släppt det helt än dock.

Sen satt jag precis och tänkte på vilka min drömgäster till en podcast vore, kom fram till att Fredrik Ericsson på Toppfysik (Jenny Rissveds coach) och Mattias Lundqvist på Aktivitus vore två av dem.
När jag sedan öppnar podappen så har Tyngre Träningssnack släppt en podcast men just Fredrik Ericsson!

"När jag sedan öppnar podappen så har Tyngre Träningssnack släppt en podcast med just Fredrik Ericsson"

Den har jag inte lyssnat klart på ännu men jag ser det som ett måste att lyssna på för den cykel- och träningsintresserade!

För fler tips på träningspoddar rekommenderar jag mitt blogginlägg:
7 träningspoddar du måste lyssna på


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

2 kommentarer:

 1. Mattias Lundqvist och aktivitus sände live igår på Facebook från deras föreläsning. Ev skulle dom göra det igen på lördag.

  SvaraRadera
 2. Fel av mig, det var med Johan hasselmark :)

  SvaraRadera