fredag 6 mars 2020

Bara 1 hårt pass på en vecka!?

Den här veckan hade jag tänkt köra precis som vanligt men sen såg jag över träningsplanen och där hade jag tänkt något lite extra!

Tanken är att nästa vecka kommer bli en riktigt intervallvecka, där jag ska köra intervaller varje dag är tanken. Aldrig testat så fokuserat så det kan hända att jag får ta en vilodag eller rull-dag i mitten för att kunna genomföra resten av dagarna på ett bra sätt. Men målet är också en överbelastning så tanken är inte som i vanliga fall att köra de hårda intervallerna när man har hyffsat pigg utan att trycka ner kroppen lite.

Så snart jag insåg att jag ville testa det så lade jag om den innevarande veckans träning. Måndag körde jag 30-15 intervaller, men det kommer att bli det enda hårda passet denna vecka. Så få som 1 hårt pass har jag inte kört någon vecka sedan jag började säsongen. Efter måndagen blev 2 lugnare dagar och så ett bra styrkepass igår. Idag fredag så är det helvila! Helgen kommer att dedikeras till distansträning med målet att köra 2 längre pass, ett varje dag. Där lördagen blir lite mer belastande och söndagens blir lugnt lugnt för att ladda inför intervallerna. Så det blir inte så mycket intensitet men det blir nog rätt bra volym, om jag nu får in mina distanspass som jag vill. Det blir intressant att se hur det fungerar med kvalité dag efter dag.Jag noterade att Henrik Öijer börjat tracka vilka bloggar som skickar mest trafik åt hans håll. Det var roligt att jag kunde komma på "pallen" och ge tillbaka några läsare. Jag är dock övertygad att det är en bråkdel av de läsare jag får av honom. Länge länge så var min enskilt största källa till läsare Henriks blogg. Nu för tiden kommer de flesta via google, facebook eller direkt. Men efter de källorna är Öijer fortfarande ohotad. För pulskurvan ser det mellan länkade bloggar väldigt liknande ut varje månad så det är inte så mycket att följa upp

1:a Henrik Öijer (helt ohotad)
2:a Tomas Åström (ohotad 2:a)
3:a Per Kumlin och Gunnar Töjren

3:orna är oftast väldigt nära varandra skiljer några klick från månad till månad. Efter dem så är det i princip helt dött.

En sista fundering: Varför skulle jag nödvändigtvis vänta med en satsning tills jag hade 2 småbarn och de förutsättningar som följer med det? Vad gjorde jag när jag bodde själv eller med bara Elin!? Jag bodde dessutom då både i Göteborg och Stockholm och hade alltså kunnat åka på tävlingar såå mycket smidigare. Men men, löns inte att fundera allt för mycket på det. Jag är i alla fall högt motiverad NU och gör det mesta jag kan av den hand jag sitter med.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar