torsdag 12 mars 2020

Träningsprogram utomhus är inte så lätt

Det är flera som köpt mina träningsprogram och jag har bara fått positiv feedback. Det känns såklart väldigt roligt och jag funderar nu på om jag ska ta fram program även för utomhussäsongen.

Jag kan ju tipsa om att kika på Build-programmet om ni funderar hur ni ska träna nu fram till tävlingssäsongen. Det är specifikt gjort för den här perioden.

Utmaningen med att göra program för utomhus är dels att inte alla har effektmätare så jag måste göra separata versioner med olika beskrivningar av passen för att alla ska kunna ta till sig det. Det andra är att alla kör olika tävlingar vid olika tillfällen. På så vis är det mycket lättare att göra ett generellt träningsprogram för vintersäsongen.

Jag har funderat både på ett allmänt utomhusprogram, men också en specifikt 10-veckors program med slutmål Cykelvasan 90.

Men just det där med att folk kör olika tävlingar under en sommar gör att ett program som inte tar hänsyn till det blir svårare att få till. Det bästa är i det fallet är egentligen individuella program som tar hänsyn till tävlingsprogram, målsättningar och förutsättningar. Individuella program kräver en helt annan nivå av engagemang från min sida och ger därmed en högre kostnad och där blir det väldigt svårt att konkurrera med de större coaching tjänsterna som kan ha lägre priser.

Hmm, jag vet inte hur jag ska göra med det där. Det blir ju rätt fullt upp med alla tävlingar jag ska köra själv också. Därför är det smidigt att ta fram grundträningsprogram som jag kunde lägga tid på under höstens lugnare träning.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar